Comunitat Valenciana

Compromís posa com a condició per a aprovar els Pressupostos de 2019 una millora del tracte a la Comunitat Valenciana

  • Compromís plantejarà la setmana que vé en una trobada amb la ministra d'Hisenda, Cristina Montero, que, si no es produeix una "millora" del tracte cap a la Comunitat Valenciana en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019, la coalició no aprovarà els comptes per al pròxim any. Els seus objectius són un pla d'inversions i d'establir una base per a la reforma del sistema de finançament.
Natxo Bellido i Ignasi Candela, aquest dijous
Natxo Bellido i Ignasi Candela, aquest dijous
EUROPA PRESS
Natxo Bellido i Ignasi Candela, aquest dijous

"Anem a plantejar que hi ha una tendència històrica de la política espanyola que pivota sobre Catalunya, Euskadi i Madrid. Sempre s'obliden de la Comunitat Valenciana", ha manifestat a Alacant el diputat nacional Ignasi Candela, que ha reclamat "valencianitzar els pressupostos".

Per a açò, Candela ha exigit un pla d'inversions que reduïsca les "desigualtats" entre territoris que ha dit que ja és "insuportable" i que s'"inicie d'una vegada" la reforma del sistema de finançament; finalment, ha parlat d'abordar què fer amb el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Així mateix, Candela s'ha alegrat "tremendament" que l'Estat i Catalunya inicien un procés de diàleg, però ha advertit que Compromís no acceptarà que la solució siga a "costa d'augmentar les desigualtats", "no consentirem ser moneda de canvi".

PLA D'AJUST

En la seua compareixença al costat del portaveu local, Natxo Bellido, Ignasi Candela ha anunciat que en la trobada amb Montero també es plantejarà que s'aborde el futur del Pla d'Ajust per a la ciutat d'Alacant.

Sobre aquest tema, Natxo Bellido s'ha mostrat a favor del projecte de cancel·lació encara que ha sostingut que Compromís discrepa amb el PP per "la fórmula triada".

"Per al PP passa per usar 30,5 milions d'euros del romanent per a liquidar el Pla d'Ajust, mentre que nosaltres defenem que s'òbriga una negociació amb el Ministeri d'Hisenda perquè utilitzar la mateixa solució que va permetre aquesta operació a l'Ajuntament de Madrid en 2014", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento