Comunitat Valenciana

Ábalos adverteix que és "impossible" alliberar els presos del procés perquè "no es pot fer res al marge de la llei"

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig i José Luis Ábalos
Ximo Puig i José Luis Ábalos
Europa Press
Ximo Puig i José Luis Ábalos

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dijous és "impossible" alliberar els presos del procés català perquè "açò en un Estat de Dret i no es pot fer res al marge de la llei".

Ábalos ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, haja avançat que en la trobada que mantindrà dilluns que ve amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, exigirà l'alliberament dels independentistes empresonats.

El ministre ha advocat per la "normalitat penitenciària" i ha assegurat que "no hi ha cap política especial amb els presos del procés", ha insistit. D'aquesta manera, quan el jutge ja no ha de practicar diligències "s'aplica la llei penitenciària" que planteja la qüestió de l'"arrelament" per a la seua permanència a la presó, ha explicat.

Així, ha assenyalat que els qui qüestionen el trasllat de presos "ens estan convidant a actuar al marge de la llei" i "la llei cal complir-la sempre, agrade o no agrade", ha advertit.

En tot cas, ha assegurat que en la comissió bilateral que tindrà lloc dilluns que ve entre Sánchez i Torra, el Govern central va a intentar que "que hi haja una, dos, tres, quatre i les que faça falta amb tal de normalitzar la situació amb Catalunya" perquè "és evident que a Catalunya existeix un debat sobre el que és millor per a Catalunya".

Segons ha dit, el Govern va a actuar "amb molta responsabilitat, defenent el marc constitucional, la unitat d'Espanya però al mateix temps generant espais on uns altres puguen plantejar també eixes qüestions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento