Comunitat Valenciana

Ábalos, "conscient del greuge" a la Comunitat Valenciana, diu que "no hi haurà tracte de favor, però sí de justícia"

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig i José Luis Ábalos
Ximo Puig i José Luis Ábalos
Europa Press
Ximo Puig i José Luis Ábalos

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, s'ha mostrat aquest dijous "conscient del greuge que pateix la Comunitat Valenciana", amb problemes que "de veres" coneix, però ha volgut deixar clar que no tindrà "cap tracte de favor" amb les reivindicacions valencianes, sinó "un tracte de justícia perquè no hi haja cap greuge amb la resta" de regions.

En aquest sentit ha assegurat que "les portes del Ministeri estan obertes a tots els valencians i valencianes i molt especialment a la Generalitat i al seu president".

Així ho ha manifestat després de mantindre una reunió amb el cap del Consell, Ximo Puig, en una compareixença conjunta en la qual ha assegurat que "després d'un llarg recorregut polític en aquesta terra" valenciana, ara que ocupa un càrrec en el Ministeri no es desdiu de "cap de les reivindicacions" que ha defès durant anys.

En aquesta línia, preguntat per les mesures que el Govern central preveu establir mentre no arriba el canvi de model de finançament, Ábalos ha admès que encara que "no podem culminar en aquesta legislatura el nou model de finançament autonòmic, sí podem avançar en les bases per a la seua configuració i traçar el full de ruta".

"Això no lleva que per a algunes qüestions de caràcter urgent que tenen a veure amb problemes d'inversió o d'infrafinançament es puguen abordar parcialment", ha apuntat. En aquest sentit, ha assenyalat amb l'engegada de les comissions bilaterals entre el president del Govern i els representants de les diferents autonomies, -que ja han començat en País Basc i a Catalunya-, quan tinga la reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat "convençut que algunes de les qüestions que té en ment el president valencià podran abordar-se".

Segons ha augurat, quan tinga lloc la citada comissió bilateral entre el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el cap del Consell, Ximo Puig, hi haurà alguna qüestió que afecte el finançament". En tot cas, ha puntualitzat que seran "mesures transitòries" fins que es puga definir eixe nou model de finançament autonòmic.

És més, més enllà del seu càrrec com a ministre, com a secretari d'organització del Partit Socialista, Ábalos ha assegurat ser "conscient" que Puig ha sigut el que ha posat de manifest en el conjunt d'Espanya la qüestió del finançament" i ha expressat el seu "reconeixement" al "protagonisme polític" que ha tingut Puig en aquesta matèria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento