Comunitat Valenciana

Localitzen al Perú la jove desapareguda d'Elx i al seu nadó després de suposadament ser captada per un secta

  • La família de la jove d'Elx (Alacant), Patricia Aguilar, suposadament captada per una presumpta secta del Perú, ha localitzat la xica i ha aconseguit que el líder d'eixe grup, Félix Steven Manrique, haja sigut detingut per la policia peruana. Pel que sembla la xica té un nadó d'un mes i vivia a 600 quilòmetres de Lima.
Alerta de localització donada per SOS Desapareguts aquest dijous en Twitter
Alerta de localització donada per SOS Desapareguts aquest dijous en Twitter
SOS DESAPARECIDOS
Alerta de localització donada per SOS Desapareguts aquest dijous en Twitter

En declaracions a Europa Press, l'advocada de SOS Desapareguts María Teresa Rojas ha explicat que la il·licitana, que té 19 anys, ha sigut localitzada amb un nadó de poc més d'un mes de vida a més de 600 quilòmetres de distància de Lima, "en una zona de narcotraficants".

Ha sigut el seu propi pare, Alberto Aguilar, el que dies arrere es va desplaçar per segona vegada al país iberoamericà per a dur a terme la investigació amb els seus propis mitjans i fins i tot part de l'operatiu necessari per a donar amb el parador de la jove i "alliberar-la".

Segons les mateixes fonts, la localització es va produir dimarts i la jove il·licitana va ser trobada al costat del seu nadó d'un mes en una zona en la qual, al costat del presumpte líder de la secta detingut, hi havia altres dones i quatre menors d'edat.

La tenacitat de la família ha aconseguit mantindre i fer avançar la investigació que finalment ha donat els seus fruits: "S'ha disposat un operatiu policial que ha aconseguit localitzar Patricia i detindre Félix Steven Manrique", ha apuntat l'advocada de SOS Desapareguts, que ha afegit que s'ha pogut constatar que el líder de la secta mantenia les dones captades en condicions "infrahumanes" i en l'actualitat es trobaven en una zona de la selva peruana "de narcotraficants".

"Hem de demostrar la perillositat a la qual estan exposades eixes dones amb ell perquè no torne a ser posat en llibertat", ha incidit Rojas, per a afegir que, segons la informació de la qual es disposa, les dones rebien "una olla de menjar a la setmana".

EIXIDA D'ESPANYA

La família de Patricia Aguilar té ara la intenció viatjar a Espanya amb ella i el nadó, si bé caldrà tramitar l'eixida de tots dos del Perú: "Patricia està al Perú sense papers i té un nadó que és peruà i aquest pot ser el major escull per a aconseguir eixe objectiu", ha manifestat la lletrada de SOS Desapareguts.

Així mateix, ha assenyalat que el líder de la secta era conscient de l'operatiu de cerca que estava en marxa en els últims dies, per la qual cosa s'ha hagut d'"avançar al màxim eixe operatiu perquè se sospitava que Félix Steven Manrique podia tindre preparada una marxa del lloc immediata".

La jove il·licitana Patricia Aguilar va abandonar la llar familiar rumb a Lima al gener de 2017, el mateix dia en el qual va complir els 18 anys d'edat i, des del principi, la seua família va denunciar que havia sigut captada per una secta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento