Comunitat Valenciana

Els valencians destinen el 28% del seu salari mensual a pagar el lloguer, segons un estudi

  • El preu mitjà de lloguer a la Comunitat Valenciana se situava, al desembre de 2017, en 6,32 euros per metre quadrat. Açò suposa que,tenint en compte el salari brut mitjana en 2017 en aquesta autonomia -1.816,9 euros mensuals-, els valencians han de destinar el 28 per cent de la seua nòmina mensual a l'arrendament de la seua vivenda, prenent com a referència un pis mitjà de 80 m2.
Vivenda en lloguer
Vivenda en lloguer
ARCHIVO
Vivenda en lloguer

Són dades extretes d'un estudi dut a terme pel portal immobiliari fotocasa i la plataforma d'ocupació líder a Espanya, InfoJobs, tots dos pertanyents al grup Schibsted Spain.

D'acord a aquest estudi, el percentatge del salari que ha de destinar una persona a la Comunitat Valenciana al pagament del seu lloguer és inferior a la mitjana nacional, que se situava en el 33,5% al desembre de 2017. Aquest percentatge té, de nou, en compte el preu mitjà a Espanya d'un pis de 80m2: 652 euros al mes, i el salari brut mitjà, que el passat any era de 1.944,25 euros al mes.

Dins de les comunitats autònomes destaca Catalunya, que compta amb el preu més alt per metre quadrat (12,39 euros). Tenint en compte el sou mensual mitjà dels catalans, invertien la mitat del seu sou en el lloguer. Li segueixen la Comunitat de Madrid (11,45 euros per metre quadrat), País Basc (10,70 euros per metre quadrat) i les Illes Balears (9,71 euros per metre quadrat), els habitants del qual inverteixen el 40% del seu sou.

En l'altre extrem, està Extremadura, amb el preu mitjà de lloguer més baix d'Espanya (4,67 euros per metre quadrat), els ciutadans del qual destinen el 21% del seu sou al pagament de l'arrendament. Segons la directora d'Estudis de fotocasa, Beatriz Toribo, un total de set comunitats superen el percentatge del 30%, "el límit d'esforç econòmic que es recomana no superar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento