Comunitat Valenciana

La Generalitat destaca que el TS li "dóna la raó" en què el decret de Plurilingüisme derogat no és objecte de litigi

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem
Europa Press - Archivo
Façana del Tribunal Suprem

La Generalitat Valenciana ha recalcat que la decisió del Tribunal Suprem (TS) d'inadmetre un recurs sobre el decret de plurilingüisme per haver sigut ja derogat "dóna la raó" al govern autonòmic en què aquesta norma "no és objecte de litigi".

Des de la Conselleria d'Educació han realitzat aquestes manifestacions després que el TS haja inadmès un recurs de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana contra la sentència que va declarar la nul·litat parcial del decret de plurilingüisme en considerar que existeix una "pèrdua sobrevinguda d'objecte", ja que la norma ja ha sigut derogada, tal com va informar el propi govern autonòmic

Sobre aquest tema, asseveren que, en la seua providència, el Suprem "reafirma els arguments de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i no comparteix els criteris de la secció quarta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d'haver continuat sentenciant una normativa que ja estava derogada pel Govern valencià".

"Aquesta conclusió -prossegueixen- l'ha realitzat l'alta instància judicial estatal en referència al Decret 9/2017 de Plurilingüisme respecte al com, la secció quarta del TSJCV, va emetre una sentència a l'abril de 2018 quan feia mesos que havia sigut derogat per la Generalitat i no estava en vigor".

EL FISCAL COMPARTEIX LA DECISIÓ

En l'escrit del Tribunal Suprem es declara "la pèrdua sobrevinguda de l'objecte processal pel fet d'haver-se derogat el Decret de Plurilingüisme". A més, el criteri del Tribunal Suprem ha sigut compartit i acceptat per la Fiscalia, recorden.

D'aquesta manera, "tal com s'havia defès sempre per la Generalitat, el TS explicita que des de la derogació del Decret de Plurilingüisme, el 29 de desembre de 2017, es queda sense objecte el litigi", insisteixen.

Així mateix, interpreten que "la secció quarta del TSJCV hauria d'haver acceptat, des d'eixe moment, totes les peticions d'arxiu que la Generalitat ha formulat en els diferents processos pendents, al·legant aquesta causa".

Finalment, des de l'administració apunten que en l'actualitat el plurilingüisme educatiu està regulat mitjançant la Llei de Plurilingüisme aprovada el 14 de febrer de 2018 en les Corts Valencianes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento