Comunitat Valenciana

El PP exigeix la dimissió o destitució "immediata" dels detinguts en l'Operació Alqueria que segueixen en el seu càrrec

  • La portaveu del grup 'popular' de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha exigit aquest dimecres la dimissió o la destitució "immediata" dels detinguts en l'Operació Alqueria que encara segueixen en el seu càrrec.
Mari Carmen Contelles en imatge d'arxiu
Mari Carmen Contelles en imatge d'arxiu
RAQUEL ABULAILA/PP - Archivo
Mari Carmen Contelles en imatge d'arxiu

Segons ha apuntat Contelles en un comunicat, després de la dimissió de Jorge Rodríguez al capdavant de la corporació provincial, "ens pareix del tot incoherent que una setmana després de les detencions, els altres cinc investigats seguisquen ocupant els seus càrrecs en la Diputació i cobrant un sou de tots els valencians".

En l'Operació Alqueria van ser detinguts i posats en llibertat amb càrrecs el director gerent de Divalterra, Xavier Simó (PSPV); el cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego; el secretari lletrat assessor de Divalterra, Jorge Cuerda; l'excogerent de l'empresa pública, Agustina Brines i l'assessor Manuel Reguart.

Per a Contelles, la presidenta en funcions de la Diputació, Maria Josep Amigó, "ha de cessar fulminantment els investigats tal com van exigir al PP en el seu moment. El nostre partit va firmar el cessament als assessors detinguts en l'Operació Taula el mateix dia de la detenció", ha recalcat.

No obstant açò, ha criticat que en aquest cas "ha passat una setmana des de la seua detenció i segueix sense firmar-se la destitució de la resta d'investigats en l'Operació Alqueria" i ha afegit que, al seu juí, "la situació es fa encara més insostenible quan tal com reflecteixen les informacions, dos dels detinguts presumptament han exercit pressions, amenaces i insults contra els empleats de Divalterra que no es prestaven a les seues confabulacions", en al·lusió a una denúncia de treballadors del passat mes de febrer.

Segons Contelles, "Compromís, que ostenta la presidència en funcions, té l'oportunitat de demostrar amb fets les seues paraules sobre prendre mesures fermes davant de la presumpta corrupció que s'investiga en el jutjat". Fins hui, "només han demostrat la seua doble vara de mesurar i un intent d'enganyar als valencians amb l'eufemisme d''apartar de les seues funcions' la seua gerent en Divalterra, Agustina Brines", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento