Comunitat Valenciana

La ciutat de València recupera les antigues bases de la Fórmula 1

  • L'Ajuntament preveu que es remodelen els coberts 4 i 5, i els cedirà a la Marina per a usos d'innovació i culturals.
  • El Consistori va cedir aquests espais, de 9.000 i 7.500 metres quadrats respectivament, per a l'esdeveniment.
La ciutat de València recupera les antigues bases de la Fórmula 1
La ciutat de València recupera les antigues bases de la Fórmula 1
Ajuntament de València
La ciutat de València recupera les antigues bases de la Fórmula 1

La Generalitat Valenciana ha retornat a l'Ajuntament de València, després de l'ús que van tenir per a la celebració en la ciutat de la Fórmula 1 i el desmuntatge de tots els elements necessaris per a aqueix esdeveniment, els coberts 4 i 5 del port.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l'alcalde de la capital, Joan Ribó, van signar aquest dilluns el conveni que formalitza aquesta devolució durant un acte que va estar presidit pel cap del Consell, Ximo Puig.

El Consistori va cedir en el seu moment aquests espais, de titularitat municipal i de 9.000 i 7.500 metres quadrats respectivament, a l'administració autonòmica amb motiu de la F1, perquè foren boxes i zona VIP. Ara, la Generalitat els retorna a l'Ajuntament després de desmuntar totes les infraestructures que van ser necessàries per a acollir l'esdeveniment esportiu i deixar-los en el seu “estat inicial”.

El Govern local rehabilitarà ara aquests dos coberts, amb l'ajuda de fons europeus Feder, i els cedirà posteriorment al Consorci València 2007, l'organisme conformat pel Govern, la Generalitat i el Consistori encarregat de la gestió i explotació de la Marina.

Rehabilitació per a cedir-los a La Marina

La intenció és que en un futur aquests recintes es destinen a usos culturals i d'innovació, seguint la línia de treball del Consorci. Ribó, que va precisar que seran els integrants d'aquest organisme els que decidiran finalment la destinació dels coberts 4 i 5, va mostrar la seua “profunda satisfacció» per rebre'ls atenent a l'acord de 2013 entre les administracions autonòmica i local.

L'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) ha sigut l'encarregada de desmantellar les instal·lacions que van ser necessàries per a la F1. Ribó va explicar que amb aquestes ajudes europees es finançarà el 50% de les obres mentre que l'altre 50% ho aportarà l'Ajuntament.

“És un pas important per a la normalització d'aquestes instal·lacions, que tornen a ser el que sempre havien sigut, i per a la Marina, per a ajudar a la velocitat de creuer que ja està aconseguint”, va exposar.

El president de la Generalitat, per la seua banda, va anunciar que l'administració autonòmica col·laborarà amb el consistori en la rehabilitació dels coberts 4 i 5. Per a açò, aportarà un milió d'euros que se sumarà al milió que posarà l'Ajuntament finançat, en part, amb fons Feder.

Estratègies d'economia circular

El desmantellament dels coberts 4 i 5 ha seguit estratègies d'economia circular, de manera que s’han obtingut beneficis de la venda de materials. S'han reutilitzat 1.154 tones d'acer, 19 tones de fusta i el 100% dels equips instal·lats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento