Comunitat Valenciana

Arranca el desafiament universitari 'Be Innovation' per a resoldre reptes empresarials proposats per quatre mercantils

  • El laboratori d'innovació de Florida Universitària, ValenciaLAB, acull des d'aquest dilluns 'Be Innovation', un campus d'innovació oberta en el qual els participants tractaran de resoldre els reptes empresarials plantejats per quatre mercantils dels sectors de salut, educació, hoteleria i tecnologia, a fi de posar el seu enginy al servei de problemes reals i optar a 9.000 euros en premis.

El campus 'Be Innovation' pretén durant aquesta setmana connectar les necessitats de les empreses amb el talent, des del punt de vista de l'aprenentatge i utilitzant la innovació com a vehicle conductor, segons ha expliado la institució acadèmica en un comunicat.

Grupo Sorolla, Paellas Velarte, Loriot i NeuroRHB, servei de neurorehabilitació d'hospitals VITHAS, són les quatre empreses que han llançat els seus reptes als equips participants. Durant el campus, es combinaran metodologies formatives experienciales amb un procés d'innovació oberta, on empreses i talent col·laboren per a aconseguir solucions als problemes plantejats, desenvolupant les competències professionals per a innovar.

La primera edició de Be Innovation Campus es desenvoluparà amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i la col·laboració de l'Ajuntament de València, València Activa i VIT Emprende. Les persones que participen en 'Be Innovation' Campus podran accedir a 9.000 euros en premis, 3.000 euros per a l'equip guanyador i 6.000 euros d'una beca completa per a cursar el Màster en Innovació i Desenvolupament de Projectes de Negoci (MIDPN).

Amb aquest campus, Florida Universitària vol connectar les necessitats de l'empresa amb el talent, des del punt de vista de l'aprenentatge en metodologies i ferramentes d'innovació, sota el principi de 'learning by doing'.

MENTORS

El 'Be Innovation' Campus disposa d'un planter de mentors amb experiència en l'àmbit de la innovació. Entre ells figura l'expert

en formació i especialització en seguretat de xarxes i comunicacions i actual director de màrqueting i comunicacions en LORIOT, Dario Maccarone.

També participarà com a mentor Ángel González, 'dreamer' d'Imagine Silicon Valley 2016, doble grau Enginyeria Mecànica i Electrònica i Màster en innovació, que treballa actualment en desenvolupament de filials en Istobal.

Un altre dels orientadors serà el consultor en Nettervibration Vicente Woltés, especialista en 'Mind maping'; així com l'assessora pedagògica en projectes de FP dual Andrea Pons; Amparo López, Màster en innovació i desenvolupament de models de Projectes de Negoci; la coordinadora del Màster d'Innovació i desenvolupament de Projectes de Negoci Gloria Moya i la coordinadora de continguts i activitats ValenciaLAB, Karina Virrueta.

METODOLOGIA

La metodologia utilitzada en el 'Be Innnovation' ha sigut desenvolupada per l'expert en innovació i startups José Antonio de Miguel i l'equip de ValenciaLAB. José Antonio de Miguel, més conegut en les xarxes socials com @yoemprendo, presideix l'Associació per al Foment de la Innovació i Cultura Emprenedora (AFICE) i és responsable de l'edició en castellà de 'El camino hacia el Lean Startup' d'Eric Reis o 'El Manual del Emprenedor' de Steve Blank i Bob Dorf, entre uns altres.

Col·laborador habitual en diversos mitjans i blogs dedicats a l'ecosistema emprenedor i innovador, participa amb institucions públiques i privades en el disseny i execució de programes de suport a emprenedors i està entre els top cinc influencers de 'Lean Startup' en espanyol.

La metodologia tindrà un enfocament 'Lean Startup', on es validaran totes les hipòtesis que giren al voltant de la idea proposada. Per a la resolució dels reptes es conformaran equips multidisciplinaris que tidran el suport d'un mentor, entrenats en aquesta metodologia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento