Comunitat Valenciana

Oltra sobre 'Alqueria': "Done per fet que en un Estat de Dret les operacions són proporcionades a la gravetat"

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Furgó policial davant la Diputació de València
Furgó policial davant la Diputació de València
CEDIDA
Furgó policial davant la Diputació de València

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres en ser preguntada sobre si considera desproporcionada l'actuació policial en la denominada Operació Alqueria que entén i dóna per fet "que en un Estat de Dret les operacions són proporcionades a la gravetat dels fets". "Això és el que passa en un Estat de Dret, no vaig a fer més consideracions", ha agregat.

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual la major part de les preguntes han sigut sobre la detenció del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i altres cinc persones -que van quedar en llibertat amb càrrecs- en la causa judicial oberta per prevaricació i malversació per irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra.

Ha mostrat la "preocupació" del Consell quan ocorren aquest tipus de coses, que mostren que "no s'ha de baixar la guàrdia mai", i ha posat en valor el treball realitzat pel Govern valencià en tres anys quant a normativa de bones pràctiques i transparència per a garantir "no només l'absència d'irregularitats, sinó les bones pràctiques".

"Tenim, probablement, una de les normatives que millor han blindat aquesta comunitat davant d'irregularitats que es puguen produir", ha dit, encara que ha defès una reflexió sobre "com millorar els processos de bones pràctiques, transparència i prevenció de pràctiques irregulars en tots els àmbits de la vida pública i de la vida sostinguda amb fons públics", ha remarcat.

Oltra no ha volgut comentar les declaracions del delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, qui ha lamentat aquest divendres el "dany anticipat important" que aquests dies s'ha fet a Jorge Rodríguez i a la resta de càrrecs que van ser detinguts i encara que ha expressat el seu "profund respecte" per les decisions judicials, ha admès que no arriba a "comprendre l'abast de certes mesures com els registres domiciliaris".

"No vaig a comentar les declaracions del delegat, crec que no toca valorar unes decisions judicials i menys en un moment en què les actuacions estan declarades secretes", ha dit.

En ser preguntada sobre si creu que l'actuació policial ha sigut desproporcionada, ha indicat que entén que en un Estat de Dret les operacions "són proporcionades a la gravetat dels fets" i que les detencions, és a dir, "la privació de llibertat, està justificada en els criteris generals" de risc de fugida o de destrucció de proves.

Sobre si els implicats en aquesta operació haurien de deixar els seus càrrecs, ha reiterat que l'Executiu valencià no es pronuncia sobre això, ja que ha de tractar-se en l'àmbit de partits.

Preguntada sobre el relleu de Rodríguez al capdavant de la corporació provincial, ha indicat que ha parlat amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, però ha destacat que s'haurà de votar el successor perquè així ho marca la llei electoral.

No obstant açò, ha subratllat que no són Puig i ella els qui negocien aquestes coses: "Els àmbits de negociació d'aquestes coses no estan ni en el Palau de la Generalitat ni en el Palau de Valeriola".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento