Comunitat Valenciana

Passen a disposició judicial Rodríguez i la resta de detinguts en l'operació Alqueria

  • El president de la Diputació de València i alcalde de la localitat valenciana d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la resta de detinguts en l'operació Alqueria han passat en la vesprada d'aquest dijous a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 9, que investiga aquesta causa, segons han confirmat fonts policials.
Arribada del furgó a la Ciutat de la Justícia
Arribada del furgó a la Ciutat de la Justícia
EUROPA PRESS
Arribada del furgó a la Ciutat de la Justícia

A les 16.05 hores han arribat a la Ciutat de la Justícia dos furgons i un cotxe de la Policia Nacional. La causa que ha portat a la detenció de Rodríguez està oberta des de maig per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics arran d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València.

A més del socialista Jorge Rodríguez, hi ha detingudes altres cinc persones, tots treballadors de la Diputació de València, entre ells el cap de gabinet del president, Ricard Gallego; els cogerentes de Divalterra; un assessor de Presidència i el lletrat de Presidència de la Diputació.

En l'anomenada 'operació Alqueria' s'investiguen presumptes irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015. En aquesta actuació, agents de la UDEF han practicat registres en la Diputació de València, en les dos seus de les quals disposa l'Ajuntament d'Ontinyent i en la seu social de Divalterra.

El magistrat instructor va autoritzar també l'entrada i registre en diverses vivendes particulars: la del president de la Diputació i les d'altres investigats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento