Comunitat Valenciana

El FIB espera acostar-se als 50.000 visitants en la seua edició més solidària

  • El Festival Internacional de Benicàssim (FIB) espera congregar en la seua 24 edició, que se celebrarà entre els pròxims dies 19 al 22 de juliol, prop de 50.000 persones, el seu màxim aforament. La cita musical inclou a més com a novetat una sèrie d'iniciatives que van a reforçar el seu caràcter solidari.
Roda de premsa de presentació del Festival Internacional de Benicàssim
Roda de premsa de presentació del Festival Internacional de Benicàssim
EUROPA PRESS
Roda de premsa de presentació del Festival Internacional de Benicàssim

Així ho ha asseverat el director de Maraworld, Melvin Benn, qui ha dit que el festival té una capacitat de 50.000 persones a la qual espera "acostar-se" i ha anunciat. A més, ha donat a conéixer noves iniciatives, com la celebració d'un partit de futbol benèfic -en col·laboració amb el Vila-real CF i el grup The Vaccines- o el donatiu de 10 euros que hauran de pagar tots els convidats i que es destinaran a Creu Roja i Save the Children.

A més, ha anunciat que el FIB serà també un dels macrofestivals que instal·larà un punt violeta contra els comportaments sexistes en col·laboració amb Creu Roja. D'aquesta manera, es pretén aprofundir en la sensibilització sobre "el tema del comportament masclista, assetjament i violència de gènere", una cosa que li "preocupa personalment", ha remarcat Benn.

El director del festival ha estat acompanyat en aquest acte per alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués; el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i el secretari de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer.

Melvin Benn ha festejat els 24 anys de festival assegurant que "costa de creure que es puga mantindre la rellevància i importància d'un festival tants anys" però ha assenyalat que el secret d'aquest èxit és "no quedar-se quiet i fer les coses millor any rere any".

L'alcaldessa de la ciutat, ha agraït al FIB "el posicionament de Benicàssim en el panorama de la música internacional" i ha destacat que "les estadístiques en turisme diuen que els que venen als festivals tornen després amb les seues famílies".

'SOLD OUT'

Pel que fa a les previsions d'assistents, Benn ha afirmat: "Segur que passem dels 40.000 i ens acostem els 50.000, que és l'aforament màxim del festival, per tant esperem penjar el cartell de 'sold out' un altre any més".

En aquest sentit, Marqués, també ha assenyalat que "quasi 3,5 milions de 'fibers' han passat per Benicàssim al llarg de la seua història" i ha recordat que "l'any passat pengem el cartell de sold out i esperem que enguany es repetisca".

Javier Moliner ha agraït, per la seua banda, que la celebració de festivals com el FIB tinguen "la capacitat de seduir a qui vé amb l'argument de la música i fidelitzar turistes" i, en la mateixa línia, Francesc Colomer, ha dit que "el FIB és una història tremendament positiva per al posicionament de Castelló" i amb açò "hem sigut capaços de seduir i que la gent torne".

En un altre ordre de coses, l'alcaldessa de Benicàssim, preguntada per la premsa sobre la polèmica pel lloguer dels terrenys on se celebra el festival, ha aclarit que el consistori ha tingut "les converses necessàries amb els propietaris dels sòls i des del dilluns s'estan firmant els contractes amb total normalitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento