Comunitat Valenciana

Es detecta una segona caravel·la portuguesa en la platja del Saler

  • L'Ajuntament de València ha col·locat la bandera blanca que adverteix de la presència de meduses.
  • En les platges valencianes s'han visualitzat tres exemplars: una en la Malva-rosa i altres dos en la del Saler.
Calavera portuguesa oposada en una platja
Calavera portuguesa oposada en una platja
Europa Press - Archivo
Calavera portuguesa oposada en una platja

La regidoria de Platges en l'Ajuntament de València ha hissat la bandera roja aquest dijous en la platja del Saler, després de detectar un segon exemplar de caravel·la portuguesa, per la qual cosa durant aquesta jornada el bany estarà prohibit. Així mateix, ha col·locat la bandera blanca que adverteix de la presència de meduses.

El consistori valencià ha pres aquesta decisió per recomanació de l'Institut del Litoral, ja que en un primer moment havia decidit hissar la bandera groga.

Fins al moment, en les platges valencianes s'han visualitzat tres exemplars d'aquesta espècie: una en la platja de la Malva-rosa i altres dos en la Platja del Saler.

Aquest dimecres la titular de l'àrea de platges en el consistori valencià, Pilar Soriano, va destacar que "el protocol que s'està seguint en totes les platges del Mediterrani és crear l'alerta a partir de que aparega la segona medusa".

Vigilància amb Creu Roja

Soriano va subratllar que la ciutadania "pot estar tranquil·la" perquè "tots els mitjans de l'Ajuntament, juntament amb els de Creu Roja, estan vigilant el mar" per a detectar si apareixen noves caravel·les portugueses en les platges del terme municipal de València i informar sobre este tema. "Actualitzarem tota la informació en la pàgina web", va afirmar l'edil.

A més, va manifestar que no pensava que hi haguera un banc de caravel·les portugueses a l'entorn de les platges de la capital valenciana i va apuntar a la possibilitat que algun exemplar s'haja acostat. "Pensem que no hi ha un banc. És possible que alguna medusa haja aparegut", va declarar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento