Comunitat Valenciana

Detingut el president de la Diputació de València per presumptes irregularitats en contractes de Divalterra

  • VALÈNCIA/MADRID, 27 (EUROPA PRESS)
El presidente de la Diputación de Valencia, Jorge Rodríguez.
El presidente de la Diputación de Valencia, Jorge Rodríguez.
DIPUTACIÓN DE VALENCIA - Archivo
El presidente de la Diputación de Valencia, Jorge Rodríguez.

El Jutjat d'Instrucció número 9 de València ha coordinat hui una operació contra la corrupció en la qual ha sigut detingut el president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha informat el TSJCV.

La causa es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics al maig 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. A més del socialista Jorge Rodríguez, s'ha ordenat l'arrest d'altres cinc persones, tots empleats de la Diputació de València, entre ells el cap de gabinet del president, han informat a Europa Press fonts policials.

En concret, s'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015. Les diligències són secretes, segons detalla l'alt tribunal valencià.

Les citades fonts han explicat que l'objecte de l'operació, en la qual han participat agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) desplaçats des de Madrid, és la contractació de set alts càrrecs els nomenaments dels quals no van passar pel consell d'administració de Divalterra.

L'actuació s'emmarca en l'anomenada 'operació Alqueria', en la qual agents de la UDEF han practicat hui escorcolls en la Diputació de València, en les dos seus de les quals disposa l'Ajuntament d'Ontinyent i en la seu social de Divalterra (antiga Imelsa).

El magistrat instructor ha autoritzat també l'entrada i escorcoll en diverses vivendes particulars: la del president de la Diputació i les d'altres investigats.

En el dispositiu, que s'ha activat a les 07.30 del matí amb escorcolls simultanis en les diferents seus i vivendes, han participat, a més dels agents de la UDEF central desplaçats des de Madrid, efectius de la Unitat Central de Ciberdelinqüència i de la Prefectura Superior de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento