Comunitat Valenciana

Casa Caridad incrementa els usuaris del seu menjador social

  • Les subvencions públiques van disminuir un 11%, mentre que el finançament privat es va incrementar un 22%.
  • De gener a maig, els beneficiaris del servei de menjador han augmentat un 6,4% respecte a 2017.
La ONG tiene su sede principal en el Paseo de la Pechina de la ciudad del Turia.
La ONG tiene su sede principal en el Paseo de la Pechina de la ciudad del Turia.
20MINUTOS.ES
La ONG tiene su sede principal en el Paseo de la Pechina de la ciudad del Turia.

Casa Caritat de València ha advertit d'un repunt d'usuaris de l'organització en el que va de 2018, ja que en els cinc primers mesos de l'any els beneficiaris del servei de menjador han augmentat un 6,4% pel que fa a 2017, en repartir 34.857 racions més que l'any anterior, la qual cosa contrasta amb la disminució del 11% que va patir aqueix servei en 2017.

Així ho va explicar ahir el president de l'entitat humanitària, Luis Miralles, en la presentació de la Memòria Anual d'Actuació de 2017 de l'organització, on va estar acompanyat per la directora gerent de la institució, Guadalupe Ferrer.

“Si tres mesos seguits veiem que va pujant una dada, es marca una tendència. De gener a maig de 2018 l'augment ha sigut d'un 6,4%, portem 34.857 racions d'aliment més que portàvem l'any passat en aquestes dates. Açò no vol dir que solament hàgem donat l'aliment, sinó el seguiment i el treball personalitzat que hi ha darrere de cada persona”, va afirmar Ferrer.

D'altra banda, el total d'actuacions en 2017, 404.989, va disminuir un 6% pel que fa a 2016; mentre que les atencions personalitzades van augmentar un 8,6%, fins a les 61.055, entre les quals s'inclouen les entrevistes personals, que realitzen els treballadors socials, i el seu seguiment posterior, les atencions en els dos centres de dia i en els tallers, així com en les escoles infantils.

La directora gerent va apostar per les “solucions duradores” en lloc de les “assistencials” per als beneficiaris, i va assegurar que els albergs de Casa Caridad estan al 100% d'ocupació, pel 93% de 2017, i alguns d'ells, el de convalescents i el de famílies que tenen llista d'espera.

Despesa diària de 12.059 euros

Els serveis oferits per Casa Caridad en 2017 van suposar una despesa diària de 12.059 euros i un total de 4,4 milions d'euros, quantitat que es divideix en el 30% d'ajudes públiques, que provenen de la Generalitat, l'Ajuntament de València i fundacions i institucions col·laboradores; i el 70% de finançament privat.

En aquest punt, Miralles va explicar que les subvencions públiques van descendir en un 11%; mentre que les privades van augmentar el 22%, a més de comptabilitzar els 3.860 subscriptors i les 3.320 donacions, així com convenis de col·laboració amb fundacions privades i empreses.

Quant als usuaris que reben les racions d'aliment en els menjadors socials, el president de la institució va dir que s'ha percebut un “canvi de perfil” de les persones ateses, que són en un 39% de procedència espanyola i en un 61% d'altres nacionalitats, entre les quals hi ha més de 50 països representats.

Més entrevistes personalitzades 

Una de les activitats que més s'ha reforçat han sigut les entrevistes personalitzades, amb 7.336 sessions d'acompanyament, 2.585 més que en 2016. Amb aquestes intervencions individualitzades, s'ha trobat solució al 71% dels usuaris atesos, evitant que tornaren al carrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento