Comunitat Valenciana

Mor la nadó goril·la d'11 mesos nascuda en Bioparc després de no superar una infecció bacteriana

  • Mbeli, la nadó goril·la nascuda en Bioparc València, ha mort a un mes de complir el seu primer any d'edat al no superar la septicèmia d'origen bacteriana que patia. Els especialistes del parc han tractat combatre la infecció i revertir l'aguda immunodeficiència que afavoria la progressió de l'agressiu bacteri.
Mbeli al costat de la seua mare, Ali
Mbeli al costat de la seua mare, Ali
BIOPARC
Mbeli al costat de la seua mare, Ali

La cohesió de la família de goril·les, amb les cries Virunga i Pepe i el xiquet Ebo, és ara "molt important per a superar la pèrdua", destaquen els responsables del recinte en un comunicat.

Des del parc expliquen que la mort d'algun dels seus components forma part de les seues vivències i instints, ja que la mortalitat de les cries dels grans primats en recintes d'animals a nivell mundial se situa entre el 20% i prop del 40%. L'equip lamenta aquest trist esdeveniment i apel·la a l'alegria i vitalitat que transmeten les cries per a sobreposar-se.

El Bioparc forma part del programa europeu de conservació del goril·la occidental de costa (Gorilla gorilla gorilla), espècie en greu perill d'extinció. Com a resultat, quatre exemplars han nascut en les instal·lacions.

Mambie, de 27 anys, el mascle esquena platejada, és el progenitor de tots i juntament amb les tres femelles i les seues cries conformen la família: Ali de 18 anys i els seus fills Ebo (2012) i Mbeli (2017); Nalani de 12 anys mare de Virunga (2016) i Fossey de 19 anys mare del nadó Pepe, que va nàixer al març d'enguany.

El recinte valencià també alberga un espai per a mascles solters que reprodueix les estructures socials dels goril·les en estat silvestre. Jitu, de 35 anys, Thomas (16) i Kabuli (14) són els components d'aquest grup que habita la zona que recrea les selves i boscos equatorials d'Àfrica.

DOCUMENTAL EN DIRECTE

Durant els seus deu anys en funcionament, el Bioparc acull aquesta espècie com a "símbol de la necessitat de conservació del medi ambient". "Contemplar en aquests moments la família de goril·les és tindre l'oportunitat de viure un documental en directe, i eixa experiència personal i emocionant, que ens arriba al cor, és el que ha de motivar el nostre canvi d'actitud cap a l'amor i la naturalesa", reivindiquen des del zoo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento