Comunitat Valenciana

Puig anuncia una reunió amb Ábalos aquesta setmana i insisteix que el port de València "no pot quedar-se despenjat"

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Puig es reuneix en Brussel·les amb representants de la Comissió
Puig es reuneix en Brussel·les amb representants de la Comissió
GENERALITAT
Puig es reuneix en Brussel·les amb representants de la Comissió

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts a Brussel·les que es reunirà aquesta setmana amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per a tractar diversos assumptes de l'agenda valenciana d'infraestructures i també les connexions prioritàries transeuropees perquè el port de València "no pot quedar-se despenjat" i "no es pot prioritzar en contra de l'eficiència econòmica".

Així s'ha pronunciat el president en declaracions als mitjans després de reunir-se amb el responsable de la ferramenta de finançament Connecting Europe Facility 2, Alessandro Carano. La passada setmana es va conéixer que la proposta espanyola de modificació de traçats prioritaris enviada per l'anterior Govern central.

Puig ha volgut transmetre després de reunir-se amb responsables de transports de la Comissió Europea "una certa tranquil·litat" respecte al mapa general perquè aquesta "té clar que el port més important del Mediterrani quant a contenidors no pot quedar-se despenjat" i "hi ha una voluntat clara que no hi ha cap canvi de posició respecte al mapa inicial".

"Sabem dos coses, que el Govern d'Espanya no va situar com a prioritat l'eix Lisboa-Sines-València i que el tram Madrid-València no figurava entre les prioritats, i si que figurava el Cantàbric-Mediterrani però en el conjunt de totes les demandes que es van fer no es va considerar la prioritària", ha dit.

Així, ha explicat el president que "és cert que el mapa ho diu tot, bolca les prioritats en l'Atlàntic", però es pot intervenir en aquest procés i se'n va a fer al costat del Govern central, "que ha mostrat la seua voluntat de cooperar amb la Comunitat Valenciana", i amb el Parlament Europeu, a través d'esmenes, perquè abans del mes d'octubre, quan es prenga la decisió final, la situació quede "absolutament aclarida".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento