Comunitat Valenciana

Més de 17.000 persones per a 3.000 places d'oposicions docents

  • Les proves per a mestres d'Infantil i Primària comencen aquest dimarts a la Comunitat amb 229 tribunals. 
  • És la major oferta d'ocupació pública en l'ensenyament valencià de l'última dècada. 
  • Es convocaran altres 10.000 places més fins a l'any 2021, segons la Conselleria d'Educació.
Un profesor impartiendo una clase a sus alumnos.
Un profesor impartiendo una clase a sus alumnos.
20MINUTOS.ES
Un profesor impartiendo una clase a sus alumnos.

Més de 17.200 persones opten a les 3.000 places de les oposicions al cos de mestres de 2018, que comencen aquest dimarts a la Comunitat Valenciana, van informar fonts de la Conselleria d'Educació i sindicals. D'aquesta manera, s'inicia la convocatòria “del major nombre de places d'oposicions a docents de l'última dècada, ja que s'ofereixen 3.000 places enguany i 10.000 més fins a 2021”, subratllen des de l'administració autonòmica.

Per províncies, en la d'Alacant participaran en les proves un total de 6.338 persones; 2.171 ho faran en la de Castelló i 8.726 en la de València. Les especialitats més nombroses són Educació Primària, on s'ofereixen 975 places i concorren 5.355 aspirants, i Infantil (675 places i uns 5.800 candidats). També s'han convocat 500 places d'Audició i Llenguatge; 400 d'Inglés; 180 d'especialistes d'Educació Física; 150 de Música i 120 de Pedagogia Terapèutica.

En total hi haurà 229 tribunals, que mobilitzaran a 1.145 titulars i a 1.145 suplents, que avaluaran als candidats. Un total de 85 es trobaran en la província d'Alacant, la qual cosa suposa un total per especialitats de 27 d'Infantil, 8 d'Inglés, 6 d'Educació Física, 3 de Música, 8 d'Audició i Llenguatge, 6 de Pedagogia Terapèutica i 27 de Primària.

En la província de Castelló hi haurà 31 tribunals, distribuïts en 10 d'Infantil, 3 d'Inglés, 2 d'Educació Física, 1 de Música, 3 d'Audició i Llenguatge, 2 de Pedagogia Terapèutica i 10 de Primària. Els 113 tribunals restants seran els de València.

Per especialitats, 39 d'Infantil, 10 d'Inglés, 8 d'Educació Física, 4 de Música, 11 d'Audició i Llenguatge, 9 de Pedagogia Terapèutica i 32 de Primària. A més, per primera vegada, segons explicitava l'ordre d'Educació de la Generalitat, els tribunals d'oposició són paritaris.

A les 3.000 places per a Infantil i Primària convocades per a cobrir enguany, se sumaran 5.000 places per a Secundària i altres cossos docents, els processos selectius dels quals seran convocats en 2019. En el 2020 hi haurà oposicions per a 2.500 places de lliure accés de Secundària i altres cossos docents, i en el 2021 hi haurà 2.500 places més per a Infantil i Primària.

“Pretenem anar donant més estabilitat a la plantilla docent, la qual cosa repercutirà en una millora de la qualitat educativa, ja que els centres disposaran d'un major nombre de personal funcionari de carrera i aquest, al seu torn, podrà optar a destinacions definitives”, en paraules del conseller d'Educació, Vicent Marzà.

STEPV, pendent de la continuïtat del professorat interí

Per la seua banda, el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País (STEPV) va criticar que la convocatòria d'oposicions s'ha produït “sense un pacte d'estabilitat que garantisca la continuïtat del professorat interí en cas que no supere les proves i sense la negociació de les plantilles, com a mínim, de primària, secundària i FP, retallades pel Govern anterior per a recuperar i millorar el nombre de docents que necessiten els centres educatius per a desenvolupar la docència i l'atenció a l'alumnat”.

“Ha sigut gràcies a la mobilització de STEPV i a l'anunci de vaga el 16 de maig que la Conselleria ha anunciat una sèrie de mesures que permetran recuperar una part de les plantilles retallades en la legislatura anterior i que donaran cert matalàs perquè el professorat interí que no supere les oposicions continuen treballant el curs que ve”.

Evitar aglomeracions amb les notes 

El sindicat CSI·F ha instat a l'administració “a utilitzar tots els mitjans tecnològics al seu abast per a fer que qui oposita puga consultar qualificacions, convocatòries o qualsevol altra informació d'interés que es produïsca durant el desenvolupament de l'oposició”.

Aquesta organització considera que així s'evitaria la situació que s'ha donat en anys anteriors, “d'aglomeracions d'opositors a l'hora de consultar els taulons on s'exposen els resultats”.

En xifres

975 places corresponen a l’etapa d'Educació Primària i 675 a Infantil.

5.000 llocs per a Secundària es convocaran en 2019, segons la Conselleria d'Educació.

7 punts comptarà l'experiència docent en totes les comunitats, enfront de 5 anteriorment.

2 proves amb caràcter eliminatori conformen la fase d'oposició que comença aquest dimarts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento