Eduardo Zaplana, traslladat per a rebre assistència en l'Hospital La Fe de València per problemes pulmonars
Eduardo Zaplana, traslladat per a rebre assistència en l'Hospital La Fe de València per problemes pulmonars EUROPA PRESS - Archivo

Fonts hospitalàries han confirmat que el dirigent 'popular' ha sigut assistit aquest dilluns a La Fe, el centre on se segueix el tractament de la malaltia que pateix però no han facilitat més detalls per la necessària confidencialitat de l'historial clínic.

Per la seua banda, fonts de l'entorn de Zaplana han precisat que el problema de salut està relacionat amb dificultats respiratòries.

Eduardo Zaplana es troba a la presó de Picassent des de finals del mes de maig, quan la titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de València va acordar per a ell presó provisional, comunicada i sense fiança en el marc de la 'Operació Erial', per la qual va ser detingut per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

La defensa d'Eduardo Zaplana ja va interposar un recurs de reforma contra l'orde d'empresonament de la jutgessa en el qual al·legava que la mesura era "innecessària i desproporcionada", ja que, al seu entendre, no existia "cap risc objectiu de destrucció de proves" ni de fugida, i, a més, al·legava la "greu malaltia" que pateix des de fa anys l'exministre -leucèmia- i que requereix cures "contínues i periòdiques".

Per a les raons humanitàries es basava en dos informes mèdics, un d'ells forense, en els quals s'apuntaven que Zaplana presenta un greu risc de patir "infeccions oportunistes" donat el "quadre profund d'immunosupressió" que pateix. No obstant açò, la jutgessa va rebutjar aquesta petició.

Consulta aquí más noticias de València.