Comunitat Valenciana

Consuelo Ciscar s'acomiada del CVC "agraïda i satisfeta"

  • "Estem ací per a treballar pel poble valencià", ha assenyalat l'exdirectora de l'IVAM, membre a proposta pel PP.
  • La renovació de la composició del CVC podria entrar en el pròxim ple de les Corts dels dies 4 i 5 de juliol.
Imatge del ple del CVC d'aquest dilluns
Imatge del ple del CVC d'aquest dilluns
CVC
Imatge del ple del CVC d'aquest dilluns

L'exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) i consellera del Consell Valencià de Cultura (CVC), Consuelo Ciscar, s'ha acomiadat aquest dilluns "agraïda i satisfeta" d'aquesta entitat, de la qual no formarà part després de la seua pròxima renovació. Ciscar, investigada en la causa oberta per suposades irregularitats en la gestió de l'IVAM durant la seua etapa al capdavant del museu, ha valorat el treball del CVC i la tasca dels seus membres en favor dels valencians.

"Estem ací per a treballar pel poble valencià", ha indicat Consuelo Ciscar, que com altres membres del CVC que no renovaran el seu càrrec ha aprofitat la celebració del ple ordinari de juny celebrat en aquesta institució per a despedir-se. La renovació de la composició del Consell Valencià de Cultura podria entrar en el pròxim ple de Les Corts Valencianes que tindrà lloc els dies 4 i 5 de juliol.

Així, l'exdirectora de l'IVAM ha manifestat el seu desig d'acomiadar-se en la sessió plenària d'aquesta jornada "per si no estem en el pròxim ple del Consell Valencià de Cultura perquè Les Corts aproven el 4 o 5 de juliol el nou". Ciscar, proposta en el seu moment com a consellera del CVC pel PP, ha expressat en primer lloc el seu agraïment als qui la van designar per a formar part d'aquest òrgan consultiu.

"Estic agraïda i satisfeta d'estar ací i d'haver treballat amb vostés", ha dit a la resta de consellers i al president, Santiago Grisolía, al mateix temps que ha ressaltat el "nivell humà" i "de companyonia" dels components del CVC i dels seus treballadors. "Per si no tenim ocasió de despedir-nos, ho faig hui encantada de fer-ho i del treball fet. Estem ací per a treballar pel poble valencià", ha manifestat Consuelo Ciscar.

Agraïments d'altres consellers

Altres consellers que no continuaran en l'entitat després de la seua renovació, com Glòria Marcos, Soledad Giménez i Enrique García Asensio, han aprofitat també la sessió plenària d'aquest dilluns per a acomiadar-se. Marcos ha traslladat el seu "agraïment als membres del CVC i a la gent que treballa" en aquesta institució per haver "fet fàcil" el seu pas per ella.

Giménez ha comentat que per motius laborals li serà "impossible" acudir a les pròximes comissions de Promoció Cultural i Jurídica del CVC i ha dit que no sap si estarà en el pròxim ple, per la qual cosa ha expressat aquest dilluns el seu comiat. "Volia dir a tots que ha sigut un verdader honor pertànyer al CVC durant aquests anys", ha dit, a més d'afirmar que espera "haver contribuït" a la seua tasca i subratllar que ha aprés "moltíssim".

32 anys en el CVC

Per la seua banda, García Asensio ha recordat que és el "degà" dels consellers actualment després d'haver passat 32 anys com a membre del CVC. "Estic des del primer dia que es va crear el Consell Valencià de Cultura", un temps en el qual "he après molt", ha dit, al mateix temps que ha assegurat que han sigut els anys en els quals més ha après i en els quals ha acumulat un "major bagatge".

"Ha sigut un enriquiment impressionant", ha agregat Enrique García Asensio, que ha assenyalat que ha sigut "un honor" haver pertangut al CVC i haver "conegut a molta gent important" en aquest òrgan. A més, ha recordat als qui han passat per ell i han mort ja i ha agraït el tracte rebut.

Assistència a comissions

El secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet, ha al·ludit en el ple, durant la lectura del seu informe, a la pròxima renovació d'aquest òrgan i d'alguns dels seus membres. Ha asseverat que encara que és un procés en marxa en l'entitat "oficialment, no se sap res".

En aquest sentit, ha apuntat que "en tant no arribe una disposició de Les Corts, es publique en el Butlletí Oficial dels Corts i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana" la renovació, els qui integren actualment el CVC segueixen sent "tots membres". D'aquesta manera, ha recordat que la setmana vinent hi haurà comissions en el CVC a les quals s'ha d'assistir, igual que succeirà amb el ple ordinari de juliol.

Huguet ha explicat que en eixes comissions i en la pròxima sessió plenària "s'han d'aprovar informes" com els referits a "declaracions BIC -Bé d'Interés Cultural-" per a "portar-los a la conselleria" de Cultura. "Per tant, nosaltres encara tenim l'obligació de fer les comissions de la setmana vinent i el ple, un ple granera que arreplegarà tot l'aprovat fins ara", ha insistit. D'aquesta manera quedaria tancat l'actual mandat.

El secretari del CVC ha estimat que els nous membres de l'entitat podrien estar ja en ella "a partir de setembre, possiblement". Igualment, ha comentat que els consellers actuals que formen part d'altres òrgans com a representants del CVC es mantenen també en aquests llocs perquè "tot segueix igual". "Encara no s'ha nomenat als nous components ni han pres possessió. Ja arribarà i quan tot estiga renovat ja es canviarà als representants del CVC", ha reiterat.

Ple de juliol

L'entitat té previst celebrar el ple ordinari de juliol el dia 23 d'eixe mes encara que aquesta data podria avançar-se atenent al transcurs del procés de renovació i del calendari per a açò. Després de l'aprovació dels canvis en Les Corts i la publicació en els butlletins oficials, s'ha de nomenar per Decret al president de l'entitat i després convocar el ple de presa de possessió dels consellers.

Un dels consellers, José María Lozano, s'ha mostrat partidari de conéixer quant abans els terminis i la data definitiva de renovació i del pròxim ple. Marcos, ha asseverat no tindre problema a seguir en els llocs que ocupa com a representant del CVC para "no deixar el lloc buit" mentre arriben els nous però ha demanat que "siga un tràmit ràpid". García Asensio ha afirmat que acudirà la setmana vinent a la comissió que li corresponga.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento