Comunitat Valenciana

Acorden l'internament d'un home en un psiquiàtric acusat d'agredir sexualment una menor en un campament

  • La secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha acordat l'internament d'un home en un psiquiàtric que estava acusat d'agredir sexualment una menor en un campament d'estiu després de contemplar la circumstància eximent completa d'anomalia psíquica del processat.

D'aquesta forma, la Sala absol l'home del delicte d'agressió sexual del qual estava acusat i li imposa la mesura de seguretat d'internament en un centre psiquiàtric adequat a la seua patologia per un termini màxim de 15 anys i la mesura de llibertat vigilada amb prohibició d'aproximar-se a una distància inferior a 500 metres de la víctima i de comunicar-se amb ella per un període de 10 anys.

A més, en concepte de responsabilitat civil, l'acusat haurà d'indemnitzar la víctima amb 10.000 euros, més l'interés legal.

Segons la sentència, els fets van succeir l'11 de juliol de 2016, quan la menor es trobava en un paratge natural, en el qual, amb altres xiquets i monitors, assistia a un campament d'estiu. La víctima i dos amigues, també menors, van buscar un lloc protegit per a realitzar les seues necessitats fisiològiques.

Aleshores, el processat, que passejava pel camí d'accés a aquest paratge, en observar la presència de les tres menors, es va detindre, les va mirar fixament i es va aproximar al lloc on es trobaven, envoltant la roca darrare de la qual s'ocultaven. Aprofitant que una d'elles es trobava acatxada, amb els pantalons i la roba interior baixada, la va agafar per l'esquena i, "amb ànim d'obtindre satisfacció sexual", la va agredir sexualment.

FORCEJAMENT

Aleshores es va iniciar un forcejament entre tots dos, en el qual la menor intentava escapar de l'acusat, sense aconseguir-ho, doncs aquest la subjectava amb força, al mateix temps que es va baixar els pantalons, amb intenció, segons les seues pròpies paraules, de tirar-se nóvia i mantindre relacions sexuals. En eixe moment dos persones que es trobaven en les proximitats van acudir en auxili de les menors i, després de recriminar a l'acusat la seua actuació, aquest va soltar la xica i va fugir del lloc.

L'acusat, en el moment dels fets, patia una psicopatologia compatible amb una descompensació psicòtica amb predomini d'incoherències, distorsió del pensament i al·lucinacions auditives, existint relació de causalitat entre els fets i la seua descompensació psicòtica, moment en el qual no podia comprendre la il·licitud de la seua actuació per tindre anul·lades les seues capacitats cognitives i volitives.

Per la seua banda la menor no va patir lesió física alguna per aquests fets, però sí mostra una simptomatologia relacionada amb els fets objecte del present procés.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento