L’estiu s’encén i la nit s’il·lumina

Coets i petards: Els catalans encendran aquesta nit de revetlla fins a mil tones de material pirotècnic
Els coets i els petards il·luminen la nit de Sant Joan, la més curta de l’any.
Els coets i els petards il·luminen la nit de Sant Joan, la més curta de l’any.
Arxiu
Els coets i els petards il·luminen la nit de Sant Joan, la més curta de l’any.
Els catalans faran petar mil tones de petards i coets aquesta nit de revetlla. Les bengales, les bombetes i els coets de metxa (xinesos i fusters), productes pirotècnics consumits principalment per la canalla, són els més venuts durant els dies previs a Sant Joan. Es tracta de material a l’abast per un preu assequible. Una caixa de 10 bengales val 60 cèntims i una de bombetes, amb 50 unitats, 2,50 euros.

Els coets més elaborats i potents tenen menor sortida comercial i els consumeixen els adults. Els coets i les traques valencianes costen a partir de 6 euros. Aquest material solament es pot vendre als majors de 18 anys mentre que els de classe I i II (menys potents) els poden comprar els majors de 14 anys.

Les famílies catalanes es gastaran de mijtana uns 30 euros en petards i coets, segons dades del sector pirotècnic. Els potents volcans afegeixen any rere any innovacions de llum i color que els fan més atractius al consumidor massiu.

Per no fer-se mal

L’explosió d’alegria que caracteritza aquesta nit no s’ha de veure afectada per accidents evitables. És per això que autoritats i sector pirotècnic demanen seguir una sèrie de normes bàsiques de seguretat.

No s’han de guardar els coets a les butxaques ni transportar-los a prop del cos i la cara. Tampoc s’han d’agafar els coets amb les mans. S’han de subjectar sobre una base col·locada al terra. I no s’han d’encendre a prop de zones boscoses

Si la celebració es fa a casa, s’han de tancar portes i finestres i treure la roba estesa a les terrasses per evitar que una guspira provoqui un incendi.

* Més informació a la web www.bcn.es/santjoan

Mostrar comentarios

Códigos Descuento