Desmantellada a Alzira una macroplantació de marihuana amb 6.750 plantes
Desmantellada a Alzira una macroplantació de marihuana amb 6.750 plantes POLICÍA NACIONAL

La investigació, segons explica aquest cos de seguretat a través d'un comunicat, es va iniciar a la fi de l'any passat en tindre coneixement els agents de la possible existència d'una macroplantació de marihuana en el terme d'Alzira.

Practicades les primeres gestions, els investigadors van esbrinar que la mateixa podria trobar-se en una zona de cultius molt extensa amb nombrosos camins de difícil accés, i l'olor del qual era percebut a diversos quilòmetres, depenent de l'hora del dia i dels vents.

Continuant amb les investigacions, els agents van establir diversos dispositius de vigilància en els quals van comprovar l'existència d'un hivernacle de grans dimensions, així com van esbrinar la identitat de quatre persones com a suposades responsables de la mateixa.

En el transcurs d'un dels dispositius, quan els policies es dirigien a la plantació van sorprendre a un dels sospitosos, que estava realitzant tasques de custòdia, que en adonar-se de la seua presència va emprendre la fugida però va ser interceptat minuts després després d'una breu persecució a peu pels camps i detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Els agents van accedir a l'hivernacle i van localitzar en el seu interior unes 6.750 plantes de marihuana que es trobaven distribuïdes en tres fases de creixement diferent: 1.250 eren plantons d'uns 40 centímetres, 2.000 es trobaven en fase de floració d'uns 160 centímetres i 3.500 plantes de marihuana en fase final de floració d'uns 180 centímetres.

VENDA EN L'ESTRANGER

Finalment, els policies van detindre en el seu domicili un altre dels responsables de l'hivernacle i van esbrinar que la fi de la producció a gran escala de marihuana era per a la seua posterior venda en l'estranger.

Es continuen les investigacions per a la detenció d'altres implicats. Els detinguts, un d'ells amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial, mentre l'altre després de ser escoltat en declaració va ser posat en llibertat no sense abans ser advertit de l'obligació de comparéixer davant l'autoritat judicial quan para açò anara requerit.

Consulta aquí más noticias de València.