El futur de la dona en art i tecnologia protagonitza un congrés en la UPV
El futur de la dona en art i tecnologia protagonitza un congrés en la UPV UPV - Archivo

El present i el futur de la dona en l'art i la tecnologia protagonitzarà el Congrés Internacional Atenea, que, des d'aquest dimarts i fins al pròxim 29 de juny, reunirà a la Universitat Politècnica de València (UPV) més de 150 expertes i professionals en diferents àmbits.

La trobada, que es preinaugurarà el dimarts a les 18.00 fins al 29 de juny, està dirigida dones professionals, estudiants i investigadores en àrees tecnològiques i artístiques, segons han informat els organitzadors.

Sota el títol 'Dones: Artistes, Tecnòlogues', el congrés inclou diferents activitats, entre les quals destaquen diferents taules redones i sis tallers, en les quals participaran dones professionals del món de l'art, la dansa, la programació creativa, la teoria de l'art, màrqueting digital, projectes cinematogràfics o música.

"El nostre objectiu principal és crear una zona de trobada per a dones d'àrees artístiques i d'àrees tecnològiques per a fomentar la figura de dones professionals artistes i promoure la creació de projectes interdisciplinaris", han destacat els organitzadors del congrés.

Les dones i les matemàtiques, l'art i la tecnologia

D'aquesta forma, durant eixos dies es parlarà en la institució acadèmica de la relació entre les dones i les matemàtiques, l'art i la tecnologia. A més, es farà "especial recalcament" en les tecnòlogues pioneres, el binomi dones i associacionisme en l'àmbit educatiu i investigador i de nous reptes en innovació educativa, entre altres temes.

El congrés es completa a més amb una exposició que reunirà 20 peces d'art digital i electrònic, projeccions, concerts i performances, que tindrà lloc en la preinauguració de l'esdeveniment, en la sala d'exposicions Josep Renau en Belles Arts; mentre que l'obertura oficial serà el dimecres a les 9.00 hores en l'Auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts de la UPV

La conferència de clausura serà a càrrec de la directora d'Investigació en Ciències de Dades en Vodafone, Nuria Oliver, que també és enginyera en telecomunicacions i doctora pel Media Lab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, i tractarà de respondre la pregunta 'On estan les dones en tecnologia?'.

Xarxa de trobada "per a i entre" dones

Atenea és una iniciativa nascuda a la Comunitat Valenciana amb projecció internacional que funciona com una xarxa de trobada i col·laboració per a i entre dones, artistes i tecnòlogues. És un projecte "transversal, interdisciplinari i col·laboratiu", amb funcions educatives, artístiques i socials.

A la Comunitat Valenciana, formen part de la iniciativa docents i investigadores de la UPV, la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, el Conservatori Superior de Dansa de València, el Conservatori Superior de Música de València i altres procedents de la Berklee School of Music València.

Consulta aquí más noticias de València.