Deu detinguts, entre ells el director general, per estafar 750.000 euros a una empresa elèctrica de Crevillent
Deu detinguts, entre ells el director general, per estafar 750.000 euros a una empresa elèctrica de Crevillent JEFATURA SUPERIOR CV - Archivo

Mitjançant aquesta operació s'ha pogut esbrinar que un alt càrrec de l'empresa, amb rang de director general, va estafar a la firma on treballava una quantitat propera als 750.000 euros utilitzant diverses filials de l'empresa matriu. Així, al costat d'un altre treballador -també alt càrrec de la mateixa empresa-, i en col·laboració dels administradors únics de diferents empreses d'àmbit nacional, emetia factures falses sobre projectes i servicis que, o bé no es realitzaven, o eren copiats d'altres verdaders, segons ha informat el cos de seguretat en un comunicat.

Les factures es feien per quantitats "sorprenents" i que res tenien a veure amb l'objecte social de les empreses que "col·laboraven", aconseguint sumes de diners que en total superaven els 750.000 euros.

Cinc dels investigats van ser detinguts a Alacant, mentre altres quatre ho van anar a Madrid, lloc on resideix la seu de les empreses que regentaven. Així mateix una altra empresària va ser detinguda a Orense, en una operació coordinada per part de les Brigades de Policia Judicial d'Alacant i Orense.

Al temps de les detencions van ser realitzats quatre escorcolls, tant domiciliaris com en empreses, on es va intervenir documentació important per a la investigació, així com una quantitat substancial dels diners estafats.

INGRESSOS

Els col·laboradors van realitzar les factures al llarg de l'any 2017, en moltes de les ocasions sense conéixer l'objecte pel qual les feien. Després de cobrar el muntant que figurava en les mateixes, realitzaven ingressos en caixers o mitjançant transferències bancàries als dos treballadors que es trobaven dins de l'empresa.

Als detinguts se'ls atribueix delictes de falsedat documental, administració deslleial, pertinença a grup criminal i estafa continuada.

Consulta aquí más noticias de València.