Comunitat Valenciana

Del Tros al Plat organitza un gran esmorzar per a 500 persones en València

  • Se celebrarà aquest dissabte 23 de juny en la terrassa del Veles e Vents de la Marina.
  • La Diputació i l’Ajuntament promocionaran l’esmorzar valencià i les cireres.
  • Durant el matí s’oferirà un showcooking en directe amenitzat amb música de Sedaví Jazz Club.
La Marina de València
La Marina de València
EUROPA PRESS - Archivo
La Marina de València

El programa turístic i gastronòmic “Del Tros al Plat” agitarà el turisme a València amb un gran “esmorzar valencià” per a 500 persones dissabte, 23 de juny, al matí en la Terrassa del Veles e Vents en la Marina de València, segons va anunciar aquest dijous la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, en una roda de premsa celebrada en el Cub dels Comarques.

La trobada amb mitjans de comunicació també va comptar amb la participació de la regidora d'Agricultura i Horta de l'Ajuntament de València, Consol Castillo, i del director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles.

“El Patronat de Turisme és un agitador del programa ‘Del Tros al Plat’ que és una iniciativa flexible i oberta, que va creixent en companyia d’administracions, ciutadans, professionals i empreses valencians que es van sumant al projecte turístic i gastronòmic”, va manifestar la diputada Pilar Moncho.

Segons ha destacat la màxima responsable de l'Àrea de Turisme de la Diputació de València, “la base de la nostra cuina són productes excel·lents i el gust per cuinar-los, a més de magnífics professionals que els transformen en experiències turístiques úniques, com és el cas dels cuiners i cuineres de l'Associació Professional de Cuiners i Cuineres de la Comunitat Valenciana (APCCV) que participaran en l'esdeveniment del dissabte”.

Promocionar els mercats

Per la seua banda, la regidora Consol Castillo ha destacat que “posar en valor el millor que tenim, bons productes i bon territori, és la millor forma de promocionar la nostra ciutat”. Tal com ha assenyalat, “ens vam sumar al projecte Del Tros al Plat des del seu naixement perquè sintonitza amb la columna vertebral de la regidoria de l'Ajuntament de València, que impulsa l'alimentació saludable”.

Un exemple de l'autenticitat gastronòmica valenciana és “el nostre esmorzar, o esmorzaret, molt vinculat als tradicionals mercats dels nostres pobles que són punt de trobada social, cultural i festiva”, ha assegurat Pilar Moncho.

L'esmorzar valencià, protagonista

En aquest cas, el Mercat de la Cirera que València Turisme instal·larà en el cor de la Marina, oferirà, com sol ser habitual en qualsevol mercat, la possibilitat de completar la visita amb un esmorzar, un esmorzaret típicament valencià, en el qual no faltaran el pa cuit en forn de llenya i els millors companys de mos, pebrots i cebes en salmorra així com adobats, cacaus i tramussos, a més d'un maridatge autèntic i autòcton: barralets de vi D.O. València i cervesa Artesana.

El mercat Del Tros al Plat comptarà amb cinc punts de venda de cirera valenciana, en els quals es podrà adquirir diverses varietats d'aquesta fruita, comercialitzades per productors valencians de cireres de Camp de Túria, Vall de la Gallinera, Planes i Caudiel, i reconegudes en la majoria dels casos com a Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana.

Showcooking en directe

A més, el Patronat de Turisme completarà l'acció amb un showcooking en directe, entorn de la cirera i les seues infinites possibilitats culinàries. La música de Sedaví Jazz Club amenitzarà la gran festa de la cirera i l'esmorzar Del Tros al Plat en el Veles de la Marina des de les 10 i fins a les 14 hores.

L’esmozar Del Tros al Plat oferirà sis varietats d'entrepans populars valencians elaborats amb pa artesà del Gremi de Forners de la Comunitat Valenciana: Llom amb pebrot, Blanc i negre amb favetes i allets, esgarraet, amanida de tonyina, ou i tomaca, Truita de creïlles i Almussafes (sobrassada, formatge i ceba).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento