La Generalitat Valenciana reforçarà l'atenció als menors del Aquarius
La Generalitat Valenciana reforçarà l'atenció als menors del Aquarius EUROPA PRESS

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives reforçarà els equips que estan treballant en l'atenció a les persones menors d'edat que es trobaven entre els 629 migrants que van arribar a València a bord de la flotilla de l’Aquarius amb experts en situacions de trauma i de violació dels drets humans, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així s'ha traslladat en la reunió que ha mantingut la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, amb les entitats que formen part del Pacte Valencià per la Infància, que han analitzat el procés d'acolliment dels menors d'edat que viatjaven en la flotilla i les necessitats que s'estan detectant aquests primers dies.

Aquests professionals s'encarregaran d'assessorar i formar als equips que ja estan treballant amb els xiquets i adolescents, que es troben en els diferents recursos, la tutela dels quals serà assumida per la Generalitat, en aquells casos en els quals hagen fet el viatge sense la companyia de les seues mares, pares o tutors legals.

La trobada ha servit per a analitzar com ha transcorregut aquesta primera setmana i quines són les necessitats que s'han detectat en el treball que s'ha realitzat fins a aquest moment. Sobre la base d'elles es van a reforçar els aspectes que es consideren més importants per a aconseguir normalitzar al màxim possible la vida d'aquests menors.

Preservar la seua intimitat

Així mateix, s'ha decidit reforçar els equips d'atenció amb tècnics d'atenció sanitària per a agilitar la coordinació amb la Conselleria de Sanitat Universal en l'atenció d'aquest col·lectiu, que és el que es troba entre els de major vulnerabilitat.

La reunió també ha servit perquè totes les entitats del Pacte Valencià per la Infància hagen incidit en la importància que no es done informació sobre les ubicacions en les quals es troben per a preservar la seua intimitat i garantir la seua seguretat.

Reunió amb entitats municipals

D'altra banda, la directora general d'Inclusió Social, Inmaculada Carda, s'ha reunit amb representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i de l'Ajuntament de València per a informar-los de l'avanç del procés d'acolliment i abordar amb elles la segona fase del mateix.

S'ha acordat abordar una revisió de la xarxa de municipis acollidors que es va crear en 2015 per a la recepció de persones refugiades procedents de la guerra de Líbia.

Consulta aquí más noticias de València.