Comunitat Valenciana

El saqueig en la depuradora de Pinedo deixa 10 anys de presó per a Crespo

  • José Juan Morenilla ha sigut condemnat a 9 anys, Esteban Cuesta a 12 i mig i Jorge Ignacio Roca a 6 anys.
  • La resolució per la peça principal del cas Emarsa, que pot ser recorreguda, s'ha fet pública aquest divendres.
cas Emarsa
cas Emarsa
Europa Press - Archivo
cas Emarsa

El saqueig de 24 milions d'euros en la depuradora de Pinedo (València), la qual cosa s'ha conegut com el cas Emarsa, ha deixat 10 anys de presó per a Enrique Crespo, exvicepresident 'popular' de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident de l'entitat, i altres 9 anys per a José Juan Morenilla, exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat (Epsar).

Així consta en la sentència, donada a conéixer aquest divendres, que es dirigeix contra les 24 persones que s'han assegut en el banc dels acusats per la peça principal del cas Emarsa i que va quedar vista per a sentència el passat mes de desembre després de set anys d'investigacions. La resolució pot ser recorreguda.

Entre altres condemnats pel frau es troba l'exgerent d'Emarsa, Esteban Cuesta, a qui se li han imposat 12 anys i mig de presó, la condemna més alta; mentre que Ignacio Bernácer, excap d'Explotacions d'Epsar, la pena, després d'aconseguir un acord amb la Fiscalia i retornar part dels diners saquejats, s'ha quedat en 3 anys i sis mesos de presó. A l'empresari Jorge Ignacio Roca, únic a la presó per aquest procediment, se li han fixat 6 anys i un dia, segons ha pogut saber Europa Press.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento