Comunitat Valenciana

Bonig remet Puig una carta per a demanar-li que convoque la comissió pel finançament

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha remès una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual li sol·licita que convoque "al més prompte possible una reunió de la comissió pel finançament per a exigir al Govern d'Espanya la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i la inclusió del canvi del model en l'ordre del dia".
Bonig es dirigeix Puig en Les Corts
Bonig es dirigeix Puig en Les Corts
CORTS VALENCIANES - Archivo
Bonig es dirigeix Puig en Les Corts

La carta, remesa aquest matí al cap del Consell, és conseqüència de l'anunci del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que no canviarà el model de finançament autonòmic en aquesta legislatura i en ella Bonig lamenta que "cap de les intervencions de Sánchez com a president sobre el canvi de model de finançament ha estat a l'altura de les expectatives i de les exigències de la Comunitat".

"Anunciar que esgotarà els dos anys de legislatura però que no tindrà temps per a abordar el finançament autonòmic, i alhora afirmar que la millorarà bilateralment amb cadascuna de les comunitats autònomes ens pareix d'extrema gravetat, ja que no només no soluciona el problema, sinó que ho incrementa en introduir novament elements de subjectivitat, opacitat i arbitrarietat", agrega.

Per açò, Bonig afirma: "No podem permetre que es tornen a cometre els mateixos errors que van il·luminar l'actual model". Així, apel·la al "lideratge que ha de tindre" el cap del Consell perquè "faça un pas i convoque aquesta comissió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento