Comunitat Valenciana

Oltra sobre la reforma de finançament: "El que valia per a Montoro val per a Montero"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha replicat aquest dimecres al president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, que "si hi ha voluntat política" es pot escometre ja la reforma del sistema de finançament i sobre aquest tema ha recalcat: "El que valia per a Montero val també per a Montoro".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
GVA
Mónica Oltra

Oltra, després de presidir la reunió de comissió mixta d'Atenció i Acolliment a Persones Desplaçades i Refugiades, ha criticat així Sánchez, qui ha confirmat davant el Ple del Congrés que deixa per a la pròxima legislatura la reforma del sistema de finançament.

Sobre aquest tema, ha apuntat que la Generalitat "segueix dient el mateix que deia" en 2017 amb el Govern de Rajoy perquè "no ha canviat res més que el Govern d'Espanya". Per açò, ha explicat que les reivindicacions del Govern valencià i de la Comunitat Valenciana són "les mateixes que fa dos mesos" però fins i tot de forma "més peremptòria" perquè "com més temps passa majors són les necessitats".

En eixe sentit, ha recordat que el Consell reclama des de 2014 un canvi del model de finançament i des d'aleshores "ja ha passat molt de temps". "Si hi ha voluntat política es pot fer. La pilota està damunt del Govern d'Espanya", ha insistit. Per açò, ha assenyalat que el que valia per a l'exministre d'Hisenda amb el PP Cristóbal Montoro val per a l'actual ministra, María Jesús Montero.

Oltra ha recalcat que si Sánchez vol esgotar la legislatura "té temps de sobra" per a escometre la reforma perquè "l'única cosa que fa falta és voluntat política". A més, li ha recordat que ja hi ha un diagnòstic de la situació realitzada per un comité d'experts.

A més, ha assenyalat que al novembre de 2017 el Consell va presentar una proposta per a un nou sistema, que tenia en compte els treballs de la comissió d'experts, amb l'objectiu que la diferència de finançament no trenque la igualtat dels seus drets en funció d'on es visca, com marca la Constitució, i que "no hi haja espanyols de primera i segona".

"NO ES POT ESPERAR MÉS"

Per açò, ha insistit que la Comunitat Valenciana "no pot esperar més" perquè "paga com una comunitat rica quan té una renda per càpita per davall de la mitjana". "Ja ens hem afartat", ha advertit.

En eixa línia, ha insistit que van a exigir aquest canvi a Sánchez igual que ho demanaven a Rajoy a través d'"iniciatives polítiques, reunions, i per mitjà de la pressió del Consell i la societat civil" perquè seria "incongruent dir que alguna cosa s'ha arreglat perquè no hi ha cap element objectiu que ens faça canviar les nostres reivindicacions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento