Comunitat Valenciana

CEAR-PV creu que la informació als migrants va ser molt ràpida

  • Consideren que s'hauria d'haver fet de forma "molt més tranquil·la" ", ja que molts no estaven en "capacitat plena".
  • L'entitat ha presentat l'Informe Anual 2018, 'La situació de les persones refugiades a Espanya i Europa'.
Els immigrants arriben en el Dattilo
Els immigrants arriben en el Dattilo
Europa Press
Els immigrants arriben en el Dattilo

La Comissió d'Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEAR-PV) considera que la informació que el Col·legi d'Advocats i les entitats especialitzades van oferir als migrants del vaixell 'Aquarius' per a explicar-los els documents que havien de firmar va ser un procés "molt ràpid", a pesar que considera que s'hauria d'haver fet de forma "molt més tranquil·la", ja que molts dels arribats no estaven en "capacitat plena" de decidir si anar a França o no.

Així ho ha manifestat el coordinador de CEAR-PV, Jaume Durá, aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de l'Informe Anual 2018 de l'organització, 'La situació de les persones refugiades a Espanya i Europa', on ha estat acompanyat per alguns refugiats acollits per aquesta organització al llarg del temps.

"El Col·legi d'Advocats de València juntament amb les entitats especialitzades vam estar explicant-los què era el que anaven a firmar, que ells no ho sabien, però s'informa en grup i moltes de les persones que arribaven per la costa no estaven en una capacitat plena per a determinar si volien anar a França o no. Ha sigut un procés molt ràpid, que entenem que hauria d'haver-se fet d'una forma molt més tranquil·la", ha destacat Durá.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento