Comunitat Valenciana

El director territorial d'RTVE remet un informe jurídic a Les Corts per a rebutjar la seua compareixença en comissió

  • El director del centre territorial d'RTVE a la Comunitat Valenciana, Javier Gomar, ha remès un informe dels serveis jurídics d'RTVE en el qual s'apunta que no existeix obligació de comparéixer en la comissió de radiotelevisió i l'espai audiovisual en Les Corts.

Gomar estava citat per a aquest dimarts en eixa comissió per a informar sobre la situació actual de l'ens públic en la regió, a petició del grup socialista. També consta com a punt de l'ordre del dia la presa en consideració de la proposició no de llei sobre el rebuig de "la manipulació i la censura d'RTVE" presentada per Podem.

"Si per al director territorial d'informatius no són suficient motius aquestes dos dimissions, les contínues protestes dels treballadors de l'ens, així com les sospites de manipulació i censura que recauen sobre l'ens, que ens explique què hem d'esperar o què hem de fer perquè els valencians coneguen de primera mà què està passant en l'ens públic pagat amb diners de tots i totes", ha postil·lat.

Els diputats de PSPV i de Podem Mercedes Caballero i César Jiménez, respectivament, han criticat aquest dilluns les "excuses" que ha oferit el responsable per a no comparéixer davant els diputats i han explicat que ha presentat l'informe jurídic d'RTVE en què s'apunta a la no obligatorietat d'acudir a ella.

La també membre del Consell d'RTVE Mercedes Caballero ha lamentat en un comunicat que Gomar haja rebutjat la petició per a explicar en seu parlamentària la dimissió del cap d'informatius territorial, Enrique Pallás, així com l'editora, Arantxa Torres, els qui van denunciar la censura dins de l'ens públic.

Caballero ha recriminat les "excuses" que ha esgrimit el màxim representant de la televisió pública a la Comunitat. Per a la diputada, el fet que justifique la seua no compareixença a través d'un informe dels serveis jurídics d'RTVE deixa en evidència "la falta de transparència en un mitjà públic on no hauria d'haver-hi cap problema a donar explicacions davant els representants del poble".

"Com a representant públic que és, encara que no tinga obligació de comparéixer, hauria de fer-ho en favor de la transparència i per a aclarir les denúncies de manipulació i censura que recauen sobre l'ens públic", ha assenyalat.

Caballero ha recordat que la Llei de Consell Audiovisual dóna potestat per a vigilar els continguts de qualsevol mitjà públic que emeta a la Comunitat valenciana, i ha incidit que en cap cas es tracta d'una petició "desgavellada" que el director territorial comparega en Les Corts per a donar compte dels criteris que s'apliquen per a elaborar les notícies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento