Comunitat Valenciana

PLD Space i Telespazio VEGA firmen un acord per al llançament de càrregues de pagament a l'espai amb l''Arion 1'

  • L'empresa il·licitana PLD Space, del parc científic de la Universidad Miguel Hernández (UMH) d'Elx, i l'alemanya Telespazio VEGA han firmat un acord per al llançament a l'espai de càrregues de pagament a bord del coet suborbital 'Arion 1'.
Zona de càrrega del coet Arion1
Zona de càrrega del coet Arion1
PLD SPACE
Zona de càrrega del coet Arion1

Les dos empreses volen ser "pioneres" a proveir el primer servei privat de llançaments suborbitals a Europa a partir de 2019, amb un primer vol de demostració que tindrà lloc a la fi d'eixe any.

Històricament, l'accés a vols suborbitals que oferisquen condicions de microgravetat per a l'experimentació científica i validació tecnològica ha sigut, a Europa, "una cosa molt limitada, costosa i altament burocràtica".

"Hui en dia només es pot aconseguir mitjançant programes institucionals que comporten llargs temps d'execució, així com un nombre molt limitat d'oportunitats de llançament a l'any, normalment entre una i dos oportunitats de vol a l'any", han sostingut les dos companyies.

Davant d'açò, PLD Space i Telespazio VEGA volen "canviar la manera en la qual s'accedeix a Europa a vols suborbitals, la qual cosa beneficiarà tant el sector científic com el comercial, permetent que s'estimule la competitivitat i R+D europeus".

PLD Space, fundada en 2011, està desenvolupant el coet suborbital Arion 1 per a proveir diferents empreses d'accés científic i comercial a l'espai suborbital des d'Europa. L'objectiu és portar càrregues de pagament de fins a 100 quilos més enllà de la frontera de l'espai (més de 100 km) i exposar-les a condicions de microgravetat, per a posteriorment, ser retornades a terra.

Per a açò, PLD Space ha aconseguit fins ara prop de 17 milions d'euros d'inversió privada i suport institucional. A més, l'empresa ha tingut recentment el suport de la Comissió Europea gràcies a l'Instrumente PIME fase 2, de dos milions d'euros, per al desenvolupament del programa Arion.

Per la seua banda, Telespazio VEGA porta més d'una dècada analitzant i promovent l'emergent mercat comercial suborbital a Europa i ha sigut pionera a interconnectar la comunitat europea amb les primeres oportunitats comercials suborbitals a nivell mundial. La seua última fita dins d'aquest mercat va ser el llançament de dos càrregues de pagament d'universitats alemanyes als Estats Units, a bord del coet suborbital STIG-B de l'empresa Armadillo Aerospace.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento