Comunitat Valenciana

Creu Roja: "València ha sigut capital mundial de la solidaritat"

  • En cap moment hi ha hagut "improvisació, sinó coordinació", asseguren des de l’organització humanitària.
  • Els voluntaris relaten algunes de les anècdotes que han viscut durant el desembarcament de la flota.
El Aquarius, recibido con una ovación en el Puerto de València
El Aquarius, recibido con una ovación en el Puerto de València
EUROPA PRESS
El Aquarius, recibido con una ovación en el Puerto de València

Una xiqueta de 12 anys, procedent de Guinea i que navegava a bord de la flota de l’Aquarius, que aquest diumenge ha arribat al Port de València després de vuit dies de travessia per aigües del Mediterrani, li ha dit a un dels voluntaris de la Creu Roja que han treballat en l'operatiu 'Esperanza': "Fa molt temps que ningú em feia una abraçada com aquesta".

Així ho ha explicat als mitjans de comunicació Fernando Justa, un voluntari que, visiblement emocionat, ha relatat algunes de les vivències de la jornada d'aquest diumenge durant el desembarcament dels 630 migrants que han arribat a la capital valenciana en la flota del Aquarius.

En aquest sentit, ha explicat que un dels casos "més complicats" ha sigut el d'una xica de 12 anys que ha baixat del buc en estat de xoc i no podia avançar. "Estava espantada amb tot el que estava passant", ha indicat.

Després de parlar amb ella i donar-li un peluix per a animar-la, el voluntari i la jove s'han abraçat i la menor li ha dit una frase que el voluntari "mai oblidarà": 'Fa molt temps que ningú em feia una abraçada com aquest'".

Experiència "gratificant i il·lusionant"

Justa ha detallat que al llarg de tot el matí han treballat amb uns 124 menors, amb edats compreses entre els 15 i 16 anys a bord del Dattilo i d'entre 3 i 15 anys en l’Aquarius. La sensació que els han traslladat, ha apuntat ha sigut "molta incertesa i por" i, per açò, "la nostra funció bàsica és d'acompanyament", ha assenyalat.

Ha admés que l'experiència ha sigut "gratificant i il·lusionant" i ha remarcat que per situacions com les viscudes aquest diumenge "cal seguir treballant per a seguir posant un somriure en cada xiquet".

Una altra voluntària i coordinadora de l'equip d'atenció psicosocial de Creu Roja, María José Talaverano, ha explicat el cas d'una jove de 20 anys que s'ha agafat de la mà d'una companya i no l'ha soltat en tot el procés i recorregut. "Ha sigut com un ancora per a ella", ha destacat per a assenyalar que el sol fet d'agafar-li de la mà ha fet que la xica "se sentira a gust".

Talaverano ha manifestat que durant el desembarcament i recepció dels migrants ha vist "cares d'alegria" perquè, malgrat la duresa de la situació, "s'han vist abrigallats". "Ens parlaven d'esperança, com aqueixa xiqueta que no se soltava de la nostra mà", ha agregat.

"València, capital del mundial de la solidaritat"

El president de Creu Roja a València, Rafael Gandia, s'ha mostrat "orgullós" del treball realitzat i ha destacat que, amb la jornada d'aquest diumenge, "València ha sigut capital mundial de la solidaritat".

A més, ha agraït a les ONG, forces de seguretat i institucions el treball i ha remarcat que en cap moment hi ha hagut "improvisació, sinó coordinació". "Estem orgullosos del nostre voluntariat", ha emfatitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento