Comunitat Valenciana

Camps a la jutgessa: "Ja n'hi ha prou. Com s'atreveix a preguntar-me si he malversat?"

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Francisco Camps, a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia en imatge d'arxiu
Francisco Camps, a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia en imatge d'arxiu
Europa Press
Francisco Camps, a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia en imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, que va declarar en les últimes hores d'aquest dijous i fins a l'inici de la matinada d'aquest divendres davant la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 17 de València en una causa relacionada amb la construcció del circuit urbà de Fórmula 1, en una declaració en la qual va arribar a dir a la magistrada, en ser preguntat per si havia malversat diners: "Ja n'hi ha prou. Com s'atreveix a preguntar-me això?".

Camps estava citat a declarar com a investigat en aquest jutjat, igual que l'ex-vicepresident del Consell Vicente Rambla i l'ex-secretari autonòmic de Cultura David Serra, els qui van negar tots ells a la jutgessa l'existència d'un presumpte finançament irregular del PPCV i una caixa B. Com a testimoni, ho va fer abans l'ex-secretari general dels 'populars' valencians Ricardo Costa, qui va declarar durant unes dues hores i mitja i va assegurar als mitjans que estava col·laborant tant amb la Justícia com amb la Fiscalia.

Segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de les declaracions, Costa es va ratificar en les manifestacions que havia realitzat amb anterioritat davant els fiscals Anticorrupció en les quals va afirmar que dos empreses adjudicatàries de les obres del circuit de la F1 -FCC i Hormigones Martínez- van ajudar a finançar irregularment el PP.

En concret, va ratificar que FCC va entregar 150.000 euros en metàl·lic i Hormigones Martínez va realitzar factures falses. Així mateix, va reiterar que hi havia una caixa B en el PPCV i una caixa forta en la qual l'ex-secretari autonòmic de Cultura i ex-sotssecretari general del PP, David Serra, guardava diners.

No obstant açò, aquestes qüestions van ser negats pels tres investigats. Camps va ser preguntat a més per la magistrada sobre si havia malversat diners. "Ja n'hi ha prou. Com s'atreveix a preguntar-me això?. No he malversat diners en la meua vida", va declarar.

En aquesta peça, segons va transcendir en eixe moment, hi ha almenys huit investigats més, la majoria càrrecs públics de l'època del PP i administradors d'empreses. Entre ells, l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i l'ex-secretari autonòmic d'aquesta mateixa conselleria i el seu número dos, Victoriano Sánchez Barcaiztegui.

Fiscalia Anticorrupció va dirigir el mes passat dos escrits a la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració -anteriorment d'Infraestructures i Transport- arran d'una compareixença recent davant els fiscals realitzada pel propi Costa, per a sol·licitar informació sobre la construcció del circuit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento