Comunitat Valenciana

Creu Roja desplegarà 70 efectius per a atendre en el Port migrants de l'Aquarius

  • Es preveu que els 629 migrants arriben a primera hora del diumenge, dins de l'operació 'Esperança'.
  • Si arriben a l'hora prevista se'ls acompanyarà als seus llocs d'acolliment definitius.
Joguets de Creu Roja per als xiquets de l'Aquarius
Joguets de Creu Roja per als xiquets de l'Aquarius
EUROPA PRESS
Joguets de Creu Roja per als xiquets de l'Aquarius

Creu Roja desplegarà 70 efectius d'Equips de Resposta Immediata (ERIE) per a rebre en el Port de València els 629 migrants del vaixell Aquarius, que es preveu que arribe a primera hora del diumenge, dins de l'operació 'Esperança', segons ha explicat el president d'aquesta organització humanitària de València, Rafael Gandia.

Sobre aquest tema, ha explicat que els primers equips d'Emergències mobilitzats en el Port estaran integrats per unes 70 i 80 persones, que oferiran als migrants una primera atenció sanitària, psicosocial i béns bàsics. Per a açò, comptaran amb la col·laboració d'uns 400 intèrprets amb l'objectiu que cada migrant tinga un traductor fix i que no canvie durant tot el procés.

Així mateix, hi haurà altres 200 o 300 voluntaris més especialistes en temes d'acolliment de tota Espanya que acompanyaran els migrants el temps que siga necessari en el seu llocs d'acolliment.

D'aquesta manera, el primer que es farà quan desembarquen és un triatge per part de Sanitat Exterior i la Conselleria de Sanitat per a detectar alguna sospitosa de patologia. En eixe cas, passen a un mòdul de reconeixement més profund que determinen si necessiten d'una assistència urgent.

Per la seua banda, les persones que no necessiten d'aquesta atenció queden a càrrec dels responsables de Creu Roja, que els proporcionen un kit amb productes d'higiene, alimentació i roba nova, i posteriorment passaran a l'àrea de filiació on la Policia Nacional prendran les seues dades i els identifiquen.

Coordinació amb les autoritats

A continuació, Creu Roja realitzarà un altre triaje en funció de les característiques dels migrants, menors no acompanyats, famílies, dones embarassades o amb xiquets de poca edat, per a determinar el seu lloc d'acolliment, que no ha volgut concretar per seguretat i respecte de la seua privacitat.

Gandia ha explicat que al principi, la primera nit no la passaran en el Port llevat que hi haja retards i els vaixells arriben molt tard mentre que si arriben a l'hora prevista se'ls acompanyarà als seus llocs d'acolliment definitius. En eixe sentit, ha destacat que hi ha una perfecta coordinació amb les autoritats i està "tot previst" fins al punt que si les embarcacions s'avançaren "no hi hauria cap problema".

Per la seua banda, Pedro Redón, de Creu Roja València, ha destacat que prestaran aquest suport "tant de temps com siga necessari" fins que la situació estiga "estabilitzada" i comproven que els migrants tenen "la qualitat necessària per a seguir el seu desenvolupament" personal.

Redón ha explicat que de moment només disposen d'una informació "molt global" de com es troben els migrants i que fins que no se'ls practique un reconeixement no es pot determinar el seu estat. En qualsevol cas, ha destacat que Creu Roja té "una àmplia experiència" a atendre aquestes situacions i que se seguiran els protocols marcats per a assistir aquests migrants.

Àmplia experiència d'atenció

En eixe sentit, ha aclarit que en funció del ràtio de persones que arriben Creu Roja es mobilitza el nombre d'equips necessaris i ha garantit que tindran temps d'atenció suficient entre l'arribada d'un vaixell i el següent gràcies a la preparació i experiència dels seus equips.

La base de l'equip suís Alinghi de la Copa Amèrica del port de València servirà de zona logística d'activitat des d'on gestionar tot el material necessari per a l'emergència.

Preguntat per si considera convenient que hi haja polítics, ha comentat: "Creu Roja va a treballar perquè les persones estiguen tan bé com siga possible i les persones que han de participar són aquelles intervinents que es veja oportú".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento