Comunitat Valenciana

Cs demana al Consell que "actue" en el conflicte amb les clíniques dentals i garantisca els drets dels usuaris afectats

  • El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat al Consell que "actue" en el conflicte amb les clíniques dentals de baix cost iDental i que "garantisca els drets de tots els usuaris valencians que s'han vist afectats", segons ha informat la formació en un comunicat.

FACUA-Consumidors en Acció va denunciar aquest dimecres el tancament de les tres clíniques de la xarxa iDental de la Comunitat Valenciana, a València i Alfafar en la província de València i a Elx, a Alacant; un fet que estan patint els prop de 20.000 pacients de les clíniques iDental de la província de València després del tancament "encobert" dels centres, ha denunciat el Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de València (ICOEV).

"Des de fa mesos es coneixen les nombroses reclamacions que acumulen aquests centres en tota Espanya, però la situació ha cobrat especial gravetat en l'última setmana", ha assenyalat el diputat, qui ha instat el govern valencià a "traslladar als afectats tota la informació que necessiten per a defendre els seus drets com a consumidors".

Des de Cs, han considerat que les administracions autonòmiques "han de també encarregar-se d'acreditar als centres sanitaris de cada territori", ha comentat el parlamentari, que ha lamentat que "l'anterior consellera de Sanitat, Carmen Montón, es desentenguera completament d'aquest assumpte". "Esperem que l'actual responsable de la sanitat valenciana, Ana Barceló, es faça càrrec, entre altres coses, de les necessitats de peritatge que precisen els pacients d'aquestes clíniques", ha comentat el portaveu adjunt de Cs.

A més, a través d'una Proposició No de Llei (PNL) registrada en Les Corts, el diputat ha proposat "constituir una taula d'experts independents que determinen si el Consell té algun tipus de responsabilitat patrimonial en el cas que no s'hagen dut a terme les inspeccions obligatòries en l'àmbit sanitari".

Segons ha recordat Córdoba, "aquesta situació no és única dels centres valencians, sinó que aquesta empresa, present en 22 províncies d'Espanya, ha rebut quasi 1.500 reclamacions per incompliments en condicions i drets dels pacients en sis comunitats autònomes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento