Comunitat Valenciana

L'Audiència d'Alacant rebutja que es jutge MrGranBomba

  • 'Cara anchoa' "no té l'entitat suficient per a ser constitutiva d'infracció penal", explica en el sobreseïment.
  • La sala estima el recurs del youtuber contra la interlocutòria del Jutjat que va dictar l'obertura de juí.
MrGranBomba en imatge d'arxiu
MrGranBomba en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
MrGranBomba en imatge d'arxiu

La secció primera de l'Audiència d'Alacant ha dictat el sobreseïment lliure i l'arxiu de les actuacions en relació amb el youtuber Sergi Soler, conegut com 'MrGranBomba', per injúries i calúmnies al repartidor a qui va dir 'cara anchoa', en considerar que eixa expressió "no té l'entitat suficient per a ser constitutiva d'infracció penal" ni de ser graduada com a "injúria greu", d'acord amb el Codi Penal.

La sala subratlla, en una interlocutòria a la qual ha tingut accés Europa Press, que "cara anchoa" és un "terme inexistent" en la RAE i afig, a més, que ni per les circumstàncies del fet, tot i que s'haguera proferit amb la intenció de provocar i enregistrar la seua reacció per a la seua posterior difusió, pot entendre's que l'expressió (...) haja d'entendre's calificable com a greu".

Així consta en la resolució de la sala en la qual estima el recurs del youtuber contra la interlocutòria del Jutjat d'Instrucció número 9 d'Alacant que va dictar l'obertura de juí oral a 'MrGranBomba' per injúries i calúmnies al repartidor a qui va dir 'cara anchoa' i en la qual li demanava una fiança de 500.000 euros per a assegurar les responsabilitats pecuniàries que pogueren declarar-se en la vista.

Via civil

La sala recorda que la reforma del Codi Penal va despenalitzar la injúries lleus i vexacions injustes -llevat de quan es cometen sobre determinades persones- i, segons l'article 208, només podran ser constitutives de delicte aquelles que, per la seua naturalesa, efectes i circumstàncies, siguen tingudes en el concepte públic per greus.

Per açò, l'Audiència acorda el sobreseïment lliure de la causa, sense perjuí de les accions civils que corresponguen al perjudicat i sense que siga necessària la pràctica de cap diligència d'instrucció. Ara, el querellant podrà promoure el procediment oportú davant la jurisdicció civil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento