Els comerços de zones turístiques tornen a obrir les portes els diumenges i festius
Els comerços de zones turístiques tornen a obrir les portes els diumenges i festius Europa Press

Les botigues de les Zones de Gran Atracció Turística (ZGAT) de la Comunitat Valenciana tornen a obrir les portes tots els diumenges i festius, de forma ininterrompuda fins al 13 de gener, a partir del pròxim diumenge 17 de juny, en compliment de l'acord que van establir l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged) i la resta del sector.

La patronal de les grans superfícies espera que els diumenges tornen a situar-se com un dels tres dies de la setmana amb majors vendes. De cara a l'estiu, preveu que la campanya de rebaixes genere prop de 1.000 ocupacions a la Comunitat Valenciana.

En un comunicat, el portaveu d'Anged a la regió, Joaquín Cerveró, ha celebrat que la reobertura dóna resposta a la demanda de gran quantitat de clients de les tendes.

"Durant aquests mesos en els quals els comerços no han pogut obrir els diumenges i festius, hem rebut una quantitat ingent de peticions dels nostres clients, que ja s'havien acostumat a realitzar les seues compres quan més temps lliure tenen", ha subratllat Cerveró, que ho ha relacionat amb "les vendes perdudes a turistes que ens visiten en festiu i es troben la Comunitat tancada".

Sobre la base de les dades dels últims anys, les previsions de la patronal situen els diumenges com el segon o tercer dia de major impacte comercial durant la setmana.

Durant aquests mesos, les empreses d'Anged han fet un "gran esforç" per mantindre els 800 llocs de treball que es van crear amb motiu de les obertures en festius. Ara, de cara a la campanya de rebaixes, espera generar al voltant de 1.000 ocupacions específiques.

Reflexió a la Generalitat

Amb la reobertura, el portaveu de l'organització ha traslladat així una reflexió a la Direcció General de Comerç de la Generalitat Valenciana: "Les empreses d'Anged vam fer un gran esforç per a aconseguir un consens que permetera acabar amb el debat de les obertures comercials, tot i saber que la legislació espanyola avalava la nostra postura, com es vé demostrant sentència rere sentència".

"Seria important que l'esperit d'eixe acord es plasme en el desenvolupament legislatiu", ha reivindicat, i ha expressat el seu convenciment que "no es pot convertir el desenvolupament reglamentari d'una norma en una llei de comerç encoberta, que limite encara més les possibilitats de crear ocupació, créixer econòmicament i satisfer adequadament les demandes dels consumidors".

Consulta aquí más noticias de València.