Puig destaca que À Punt ha permés triplicar els treballadors de l'audiovisual
Puig destaca que À Punt ha permés triplicar els treballadors de l'audiovisual À PUNT MÈDIA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dijous que la posada en marxa d'À Punt genera un impacte econòmic "fonamental", ja que ha permés passar dels 1.085 treballadors que quedaven en el sector audiovisual el 2015 als entre 3.000 i 4.000 d'ara.

Puig, en una resposta a Compromís sobre À Punt en la sessió de les Corts, ha recalcat que el sector audiovisual suposa, no només un "canvi per a la cultura, la societat, la informació i la normalització lingüística", sinó un "impacte econòmic inqüestionable".

D'aquesta manera, per cada milió invertit es generen 2,1 milions en vendes i la producció i manteniment de 25 llocs de treballs. Per açò, ha constatat que el tancament de RTVV de forma "absolutament unilateral" pel PP "ens va fer més pobres, no solament culturalment, sinó econòmicament".

Sobre este tema, ha recalcat que per a revertir aquesta situació, el 2016 es van invertir 25 milions i el 2017 s'ha augmentat a 55 milions. A més, ha explicat que el Consell no solament està treballant per a reconstruir els mitjans "sinó per a regularitzar el sector" . Així, s'han tret a concurs 31 llicències radiofòniques FM per a "diversificar" i potenciar la incorporació de nous professionals a la professió i "s'han regularitzat les 55 emissores municipals que existeixen i que estaven fóra de qualsevol regularització".

Puig ha recordat que quan van accedir al Govern el 2015 el sector audiovisual valencià estava conformat per 674 empreses un 20% menys de les quals hi havia el 2009, les vendes de productes audiovisuals havien caigut un 64% i el volum de negoci havia passat de representar el 2,2% al conjunt d'Espanya a solament l'1%. "Es tractava -ha retratat- d'un sector molt precarizat i atomitzat".

Projecte "públic, de qualitat i en valencià"

Per contra, fins al tancament de RTVV tenia "un gran pes" en la creació de llocs de treball i de volum de negoci. De fet, RTVV suposava el 31% de les vendes del sector audiovisual i quan es va tancar la Comunitat Valenciana va passar de tindre prop de 6.800 treballadors en aquest sector a tindre 1.085, la sisena part.

Per açò, ha subratllat que aquest Govern va vindre per a "reparar drets, alçar la hipoteca reputacional i passar pàgina a un govern nefast i donar veu a aquesta Comunitat" i "junts ho estem aconseguint".

Puig, ha felicitat els professionals pel seu treball que va permetre reprendre les emissions de la ràdio pública el passat 12 de desembre i diumenge passat de la televisió i reconstruir així "un projecte audiovisual públic, de qualitat i en valencià". Per açò, ha recalcat que À Punt "mereix la confiança i suport" de tota la societat.

Blindat en l'Estatut

Al seu torn, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha anunciat que proposaran que en la reforma de l'Estatut d'Autonomia "es blinde" una televisió pública "plural, independent i en valencià" perquè "ningú mai més puga usar-la com al seu joguet i siga sempre dels cinc milions" de valencians i no puguen tancar-la unilateralment com va fer el PP.

En eixe sentit, ha reclamat que À Punt seguisca sent "eficient, de qualitat i sostenible però no precària" i per açò demanen que en els pròxims pressupostos "es garantisca l'alt nivell de qualitat que està demostrant a favor de la nostra cultura, democràcia i sector audiovisual".

Consulta aquí más noticias de València.