Comunitat Valenciana

Puig insisteix a anar al Senat pel finançament: "Ni PP ni PSOE ni ningú li exigeix al Consell quina és la seua agenda"

  • El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que manté la seua petició de compareixença al Senat per a debatre sobre la reforma del sistema de finançament perquè "ni el PP ni el PSOE ni ningú li exigeix al govern valencià quina és la seua agenda". "Nosaltres tenim dret a comparéixer i compareixerem", ha remarcat.
Ximo Puig (arxiu)
Ximo Puig (arxiu)
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig (arxiu)

Així ho ha asseverat Puig en la sessió de control d'aquest dijous en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la síndica del PPCV, Isabel Bonig, qui ha acusat el cap del Consell de "trair" els valencians per haver retirat la seua petició de compareixença al Senat, que va registrar en la Comissió General de Comunitats Autònomes, per a debatre sobre la reforma del sistema de finançament perquè ara "ja no els interessa" la qüestió.

"Crec que que és perquè no li fan molt de cas. El PP i, jo personalment, vam tindre el valor i el coratge de reclamar el que era just i firmàrem una declaració per a reclamar més inversions i finançament el 2017, quan hi havia un govern del PP a Madrid. Vosté ara plora com a socialista el que no ha sabut defendre com a valencià", ha etzibat Bonig a Puig.

Així mateix, la líder dels 'populars' valencians ha recriminat al Consell que la reforma del sistema de finançament haja passat "de ser una exigència a una cosa secundària" perquè "ha desaparegut del discurs com a nucli central", així com "els escarafalls del conseller d'Hisenda, Vicent Soler i la Plataforma Per un Finançament Just porta 15 dies calladet".

Puig ha negat aquest punt i ha subratllat que la setmana passada va estar al Club Siglo XXI i l'eix central del seu discurs va ser "el mateix". "Davant del Govern nosaltres mantenim la mateixa posició i la mantindran en qualsevol cas", ha subratllat per a apuntar que l'actual govern diu coses diferents a l'anterior del PP.

Així, Puig ha subratllat el seu "absolut respecte" a la posició de la Comunitat, que "està garantida". "Passe el que passe mantindrem la mateixa posició", ha reivindicat per a assegurar que mantenen la seua proposta de compareixença al Senat perquè "ni el PP ni PSOE ni ningú li exigeix al govern valencià quina és la seua agenda". "Nosaltres tenim dret a comparéixer i compareixerem", ha resolt

Mostrar comentarios

Códigos Descuento