Comunitat Valenciana

Ribó demana "deixar treballar els professionals" en l'arribada de l'Aquarius

  • L'alcalde ha apel·lat a la "responsabilitat" de "tota la societat" i, "especialment, de polítics i mitjans de comunicació".
Joan Ribó en el balcó de l'Ajuntament al costat de la pancarta de ciutat refugi
Joan Ribó en el balcó de l'Ajuntament al costat de la pancarta de ciutat refugi
Europa Press
Joan Ribó en el balcó de l'Ajuntament al costat de la pancarta de ciutat refugi

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dimecres "deixar treballar els professionals i guardar la intimitat i la dignitat de les persones que arriben" el cap de setmana pròxim a aquesta ciutat a bord del vaixell Aquarius i de les altres dos embarcacions habilitades després de ser rescatades en aigües del Mediterrani.

Així, ha apel·lat a la "responsabilitat" de "tota la societat" i, "especialment, de polítics i mitjans de comunicació" per a estar "a l'altura" del que requereixen aquests immigrants i refugiats, persones que "han patit molt i necessiten descans i atencions".

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la inauguració, en el saló de cristall de l'Ajuntament de València, de l'exposició 'Imprescindibles per a la Pau', organitzat per Acnur -l'Agència de l'ONU per als Refugiats- a València coincidint amb la setmana del Dia Internacional de les Persones Refugiades.

La Marina

Preguntat pels criteris que es van tindre en compte per a proposar La Marina com a punt d'arribada i recepció dels passatgers de l'Aquarius i dels altres dos vaixells, Ribó ha respost que després de parlar amb l'Autoritat Portuària i la Marina va paréixer que "podia ser més àgil" aquest últim emplaçament, també per a "separar-ho del moviment de contenidors i comercial" i del de creuers.

"Ens va paréixer que era millor. Ens pareixia millor la separació", ha apuntat, a més d'indicar que La Marina "va ser un lloc de grans fastos i és bo que servisca també per a ajudar la gent". L'alcalde ha realitzat aquestes declaracions abans que els tècnics hagen recomanat que els passatgers de l''Aquarius' desembarquen en el moll de creuers per "operativitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento