Comunitat Valenciana

El moviment veïnal insisteix a recuperar la zona zero del Cabanyal

  • La Federació de Veïns visitarà dilluns que ve el castigat enclavament per a exigir “major rapidesa i solucions”.
Imatge d'un carrer del barri valencià del Cabanyal
Imatge d'un carrer del barri valencià del Cabanyal
Europa Press
Imatge d'un carrer del barri valencià del Cabanyal

El moviment veïnal valencià visitarà l'anomenada zona zero del Cabanyal, la més degradada del barri, per a visibilitzar la seua situació i recolzar la reclamació de les entitats de l'entorn de “major agilitat en les millores”.

Així ho va anunciar ahir la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de València, María José Broseta, en el transcurs d'una roda de premsa en la qual va presentar la 28a Setmana Ciutadana de l'entitat, que en aquesta edició té per lema Moviment Veïnal: ara més que mai.

La visita tindrà lloc el pròxim dilluns 18 de juny a les 11.00 hores, i partirà des de la plaça de la Creu al costat de l'Associació de Veïns del Cabanyal i a altres entitats a les quals es convidarà, com la plataforma Salvem. “Sabem que és difícil revitalitzar un barri que ha estat tants anys castigat, però exigim major rapidesa i solucions”, va manifestar ahir Broseta.

Aqueix mateix dia a la vesprada, a les 19.00 hores, tindrà lloc l'acte oficial d'obertura de la Setmana Ciutadana amb una exposició dels projectes presentats per a la realització del mural en la façana de la seu de la Federació, que finalment va guanyar Stefano Decataldo amb la seua obra ‘El poble unit a dalt més alt’, que ha servit també com a cartell de l'esdeveniment.

“Millorar la qualitat de vida”

La Setmana Ciutadana i el seu eslògan tenen com a principal objectiu posar el valor la labor reivindicativa que desenvolupa el moviment veïnal per a millorar la qualitat de vida de tots els barris i pobles de València i, per extensió, dels seus veïns.

Tal com va comentar Broseta, aquesta edició de la Setmana Ciutadana compta amb novetats importants: “Hem canviat la tradicional exposició fotogràfica sobre deficiències per visites a les zones més degradades o problemàtiques de la ciutat de la mà de les associacions de veïns”.

Premis

Com cada exercici, l'entitat celebrarà el sopar de lliurament dels seus premis, que enguany serà el divendres 22 de juny a les 21.30 hores. Aquests premis tenen com a objectiu destacar la labor de persones o col·lectius en benefici de la ciutat o de la societat en general.

Els guardonats han sigut els 15 Mercats Municipals de València i els seus venedors, l'ONG Bombers pel Món per la seua labor d'ajuda i els treballadors de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) a València, per oposar-se frontalment a la censura en els continguts.

Debat municipal en La Nau 

La Setmana Ciutadana inclou dues taules redones. La primera serà aquest dimecres a les 18.00 hores en La Nau sota el títol ‘Present i futur de la ciutat’. Els cinc grups polítics faran balanç dels tres anys de legislatura i faran les seues propostes. Després d'ells, intervindrà l'alcalde Joan Ribó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento