Pla per a allargar contractes de treball en el turisme
Pla per a allargar contractes de treball en el turisme Europa Press - Archivo

La Generalitat va a iniciar un pla d'ajudes per a augmentar la continuïtat estacional i l'estabilitat laboral en el sector turístic. La iniciativa, que comptarà amb un pressupost inicial de tres milions d'euros ampliable en funció de la demanda, té com a entitats beneficiàries a les empreses privades, inclosos els treballadors i treballadores autònoms en l'àrea de l'hostaleria. 

Així, les subvencions es concretaran en aportacions per a facilitar que les persones emprades amb contractes fixos discontinus de 6 o 9 mesos puguen allargar-los fins als 9 o 12 mesos respectivament. En tots els casos hauran de ser contractes de caràcter indefinit amb jornada de treball completa

Aquesta iniciativa, “consensuada” entre empresariat, sindicats i Administració, segons va afirmar aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, aportarà tant “professionalització” i “estabilitat” al sector turístic com un augment de la productivitat i “una millora en la qualitat de vida de les persones”. 

En aquests termes es va pronunciar el cap de l'Executiu valencià en la presentació del pla per a la desestacionalització de l'ocupació del sector turístic, un acte al que també van assistir el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i el secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu. 

"Part de la nostra cultura"

“Les empreses necessiten bons professionals, ben pagats i amb capacitat per a mantenir la seua posició en aquest sector”, va dir Puig, qui va detallar que les ajudes contribuiran al fet que el personal del sector “tinga més formació, més capacitat de superar l’estacionalitat i menys precarietat”. Per la seua banda, el conseller d’Economia va destacar la voluntat del pla d'ajudar a emprar a les persones amb “la major qualitat professional” i “amb continuïtat en el sector”. 

El cap del Consell va manifestar que el sector turístic, a més de posicionar-se com una àrea clau de l'economia valenciana, “que representa quasi el 14% del PIB i 14% de l'ocupació”, “és una part de la nostra cultura i forma de ser”.

D'aquesta manera, el president del Govern valencià va avançar que en 2018 s'ha produït un “avanç substancial” en l'activitat turística entre gener i abril, un període en el qual 2,2 milions de visitants estrangers han visitat la Comunitat Valenciana i han realitzat una despesa de 2.149 milions d'euros, unes xifres que suposen un increment del 8,4% respecte al mateix període de 2017 en tots dos paràmetres.

En xifres

4,1 milions de turistes es preveu que visiten la Comunitat Valenciana entre juny i setembre, un 4% més que en 2017. 

4.000 milions d’euros és l'impacte econòmic previst per a la campanya turística d'estiu, un 7% superior al de l'any passat.

12 mesos com a màxim serà el termini fins al qual es podran allargar els contractes temporals amb les ajudes del Consell.

Consulta aquí más noticias de València.