Comunitat Valenciana

Ribó destaca la "gran solidaritat" d'administracions, entitats i ciutadans per a rebre a refugiats de l'Aquarius

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest dimarts "la gran solidaritat manifestada" per administracions autonòmiques i locals, per associacions i entitats i per ciutadans per a rebre i atendre els refugiats procedents del vaixell Aquarius, que navega amb més de 600 immigrants i refugiats rescatats en el mar Mediterrani i que atracarà en la capital valenciana després de la negativa d'Itàlia al fet que ho faça en algun dels seus ports.
L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó
Europa Press - Archivo
L'alcalde de València, Joan Ribó

Així mateix, Ribó ha reiterat la seua satisfacció després que el Govern espanyol, després de l'arribada a la seua Presidència del socialista Pedro Sánchez, haja canviat d'opinió i permeta que passatgers com els de l'Aquarius arriben al port de València per a ser atesos. "La primavera ja ha arribat al Govern de l'Estat. M'alegre moltíssim i ho celebre moltíssim", ha dit en aquest sentit.

El primer edil s'ha pronunciat d'aquesta manera després de participar en la inauguració de la Jornada sobre Compra Pública Innovadora i Responsable i Consum Responsable, en declaracions als mitjans de comunicació després de ser preguntat per l'arribada a València dels immigrants i refugiats que viatgen en la citada embarcació.

"Quan parlem de qüestions ètiques, evidentment, el tema d'aquest vaixell és fonamental", ha indicat Joan Ribó, que ha afirmat que celebra que l'Aquarius i els altres vaixells entre els quals es repartirà als seus passatgers es dirigisquen a la capital valenciana. Així, ha expressat el seu "goig" per "poder dir que València és una ciutat solidària".

Igualment, el responsable municipal ha ressaltat "la gran solidaritat manifestada" des de diferents àmbits després de conéixer que València rebrà els immigrants i els refugiats de l'Aquarius. D'aquesta manera, ha valorat la solidaritat mostrada "des d'altres comunitats, per altres municipis de fora de València i de dins de València", per entitats i organitzacions i per ciutadans de manera individual.

"Hi ha gent que s'oferia, gent normal. Hui tinc des de l'Església fins als scouts. Moltíssima gent que s'està manifestant en aquest sentit", ha comentat Joan Ribó, que ha valorat de nou que el Govern permeta ara l'arribada dels refugiats.

"ARA ÉS POSSIBLE"

"Em pareix molt important aquest tema. Açò ja ho intentem fa quasi tres anys, amb el cas Aylán. No va ser possible perquè el PP es va negar. Hi havia una oferta per part de l'Ajuntament i de la Generalitat perquè un vaixell de Balearia fóra a buscar-los però no va ser possible", ha explicat l'alcalde, que ha subratllat que "ara és possible".

Ribó ha considerat que el canvi de posició de l'Executiu central mostra que "la primavera ja ha arribat al Govern de l'Estat". "M'alegre moltíssim i ho celebre moltíssim", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento