Comunitat Valenciana

Ribó expressa la seua "satisfacció" per l'acolliment de l'Aquarius

  • "No es desplacen per capritx, sinó per pura supervivència", ha declarat el primer edil de la ciutat.
  • "Anem a treballar perquè el Mediterrani és un verdader corredor de l'esperança", ha dit l'alcalde.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat la seua "satisfacció" per la "ràpida resposta" del Govern d'Espanya a l'oferiment de l'Ajuntament per a rebre el vaixell Aquarius i ha destacat que des de València, "com a ciutat marítima i històricament solidària", donen "la benvinguda a l'Aquarius", al mateix temps que ha recordat que les persones refugiades "no es desplacen per capritx, sinó per pura supervivència: per a no morir en mans de terroristes, enmig de guerres o de fams".

Mitjançant un comunicat, Ribó ha criticat: "No volem més tragèdies en el Mediterrani davant la passivitat de tots els que després s'esgarraran les vestidures quan aparega un nou Aylán en qualsevol platja europea".

Així, l'alcalde ha celebrat "la ràpida disposició del Govern d'Espanya, així com el canvi de tarannà experimentat amb el nou executiu". De la mateixa manera, s'ha fet ressò de l'oferiment que també han fet altres grans ciutats com Madrid, Barcelona i la Corunya, per a acollir les persones que fugen de la guerra, del fam i la misèria". "Des de València, el treball coordinat amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, serà clau a partir d'ara", ha agregat.

"No deixarem que ara muiren enmig d'eixa gran fossa comuna de la vergonya en la qual han convertit al Mediterrani aquells governs insolidaris que no demostren gens d'humanitat deixant a la deriva aquestes persones. Compartisc plenament amb Mónica Oltra que anem a treballar perquè el Mediterrani és un verdader corredor de l'esperança per a aquestes persones", ha manifestat Ribó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento