Comunitat Valenciana

Barceló es marca com a objectiu prioritari reduir les llistes d'espera en Sanitat

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
Traspàs de competències de Montón a Barceló
Traspàs de competències de Montón a Barceló
Europa Press
Traspàs de competències de Montón a Barceló

La nova consellera de Sanitat, Ana Barceló, s'ha marcat com a objectiu "prioritari" treballar per a reduir les llistes d'espera i ha garantit que treballarà des del "diàleg compromès" amb tots els actors per a "posar les persones en el centre de totes les polítiques".

Barceló ha rebut aquest dilluns les competències de Sanitat per part de la seua antecessora en el càrrec i actual ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, a qui ha demanat que canalitze a Madrid "les legítimes reivindicacions" valencianes.

Sobre aquest tema, ha explicat que és "prioritari" atendre les llistes d'espera perquè "qui està malalt necessita de tots els recursos de l'Administració per a ser atès amb immediatesa". "Això és el que significa la igualtat d'oportunitats", ha recalcat.

Barceló ha apuntat que durant tota la seua trajectòria política i professional ha constatat que els millors resultats s'obtenen a través "del diàleg compromès de tots els actors" que en aquest cas "han de coadjuvar a millorar la salut pública i l'atenció als usuaris cadascun des de la seua disciplina i coneixements".

"Tots tenen alguna cosa que dir perquè tots tenim l'obligació d'escoltar-nos uns als altres i d'aquest diàleg permanent extraure el millor per als ciutadans el benestar dels quals és i ha de ser el nostre prioritari objectiu", ha recalcat.

Així mateix, ha demanat a Montón: "Sabem que des del profund coneixement que tens de la sanitat valenciana i per la qual tant has treballat canalitzaràs cap al Govern de la nació nostres legítimes reivindicacions i les nostres aspiracions". "Compte amb tu perquè sé que contribuiràs al fet que es faça realitat", li ha assenyalat.

Barceló ha recalcat que és un "honor i satisfacció" rebre de Montón aquesta "engrossida cartera" que simbolitza "els reptes i responsabilitats que comporta l'encàrrec de dirigir" la Conselleria de Sanitat Universal, que afronta amb "plena consciència" del "ardu treball" que té per davant.

En eixe sentit, ha destacat que la sanitat valenciana "ja és una referent en molts aspectes" i que ara aspira a "consolidar l'assolit i a millorar la confiança dels ciutadans en les seues sanitat". "He vingut a servir-la", ha garantit.

En aquesta línia, ha assenyalat que és conscient de les dificultats de dirigir una conselleria que és "un vaixell almirall" d'aquest Consell però ha insistit que "només des del diàleg i la col·laboració" es poden obtindre "bons resultats". "Les persones estan en el centre de les polítiques si no, no tindria sentit dedicar-se a la política", ha apuntat.

Per a açò, ha comentat que compta amb "excel·lent equips de professionals" en tots els àmbits de la sanitat pública, amb una societat "conscienciada a seguir avançat i millorant els serveis", i compte també "amb la voluntat del Consell i ara ja també amb la complicitat i el suport del Ministeri".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento