Les noies han de dur falda als centres que fan servir l'uniforme escolar

  • La majoria de col·legis no permeten posar-se pantalons, malgrat el fred a l’hivern.
  • Una escola l’introduirà el proper curs per evitar discussions familiars.
Un 21% dels centres privats de Barcelona (61) opten perquè els seus alumnes portin uniforme (cap a la pública). I, excepte comptats casos, elles han de vestir amb faldilla de
manera obligatòria. Forma part de la indumentària i no els queda més elecció.
Molts pares ho demanen perquè cada matí han de discutir amb els fills sobre el que es posen
L’ús de l’uniforme
depèn del projecte educatiu de cada centre i el compliment és obligatori, sense excepcions, en el 15% de les escoles barcelonines.

El cost varia entre els 80 i els 200 euros. La majoria han de fer-ne servir dos, de manera que la despesa pot arribar als 400 euros.

Per districtes, a Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts, els privats que usen l’uniforme se situen per damunt del 35%. A Sants-Montjuïc no n’hi ha cap.

No hi ha llibertat per a tot

A partir del proper curs, el centre Padre Damián (Sarrià-Sant Gervasi) introduirà l’uniforme: "Molts pares ho demanen perquè cada matí han de discutir amb els fills sobre el que es posen. No tenen temps i acaben cedint", explica Montse Rius, cap d’estudis.

"Amb l’uniforme no hi ha problemes amb les marques o per repetir roba dos dies. Pot suposar un estalvi. I s’han d’acostumar que al món no hi ha llibertat per a tot", conclou.

A favor

"Iguala tothom i no es barallen amb els pares"

"L’uniforme iguala tothom. Amb ell, no es discriminen per les marques de roba. No es diferencia entre els nens amb famílies amb més o menys diners. D’aquesta manera no es barallen amb els pares. Les noies més grans porten molt a disgust l’uniforme. Moltes vénen a l’escola gairebé mig despullades".

Germana Águeda. Directora Sagrat Cor (C. Ribes). Eixample

En contra

"Els alumnes vesteixen correctament i lliure"

"No tenim uniformes ni per a gimnàstica. Els alumnes vestexien amb correcció i lliurement. El que sí limitem és l’ús de banyadors, per exemple. Però tots estan satisfets. Se’ls informa a principi de curs. Considero que fer dur uniforme és una mesura que als barris més humils no s’acostuma a fer servir".

Miquel García. Administrador de Montseny-Poblenou-Verneda

Mostrar comentarios

Códigos Descuento