Els hospitals alerten que van "justos" de reserves de sang

  • Han baixat les donacions durant les darreres festes nadalenques .
  • Cal mantenir 1.000 aportacions voluntàries diàries per assegurar les operacions.
  • Durant els cap de setmana augmenten les donacions.
Les reserves de sang dels hospitals són ara "les justes" per poder fer les operacions, després que, durant les festes de Nadal, les donacions hagin disminuït, segons Gala Cortel, cap d’unitat del Departament de Promoció del

Ara, cal que es recuperi el ritme d’entrada de donacions, cosa que s’està començant a fer des de dimecres passat. Davant aquesta situació, s’han tornat a posar en marxa les 80 campanyes d’extracció de sang per tot Catalunya a peu de carrer.

El Banc de Sang demana un augment de les donacions per incrementar l’estoc dels 12 hospitals catalans que tenen banc de sang i teixits i que ara mateix compten amb 800.000 bosses de sang.

Volen més stock

"En aquest moments estem justos.Tanta sang entra, tanta sang surt, però ens agradaria tenir més estoc per quan pugui haver una situació excepcional", explica Gala Cortel. Un bon ritme de donacions diàries s’estableix entorn la xifra de 1.000, segons el Banc de Sang.

La Vall d’Hebron, Sant Pau i el Clínic són els centres fixos barcelonins que disposen de Banc de Sang i Teixits, però també hi ha a Can Ruti, a Badalona, a Bellvitge i l’Hospital General de L’Hospitalet.

També es poden fer donacions de sang a la Fundació Althaia de Manresa, a la Mútua de Terrassa, al Trueta de Girona, a l’Arnau de Vilanova de Lleida, al Joan XXIII de Tarragona i al Verge de la Cinta de Tortosa.

Més donants el cap de setmana

Dissabte i diumenge són dos bons dies per donar sang. Es poden aconseguir entre 1.200 i 1.300 donacions i els centres mòbils d’extracció de sang se situen en punts estratègics de les ciutats amb molt trànsit de persones com pot ser la plaça de Catalunya de Barcelona o la plaça de la Vila de Badalona.

Durant la setmana, les campanyes de recollida s’apropen més a les empreses i els centres d’ensenyament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento