Comunitat Valenciana

Puig nomena a Ana Barceló consellera de Sanitat després de la marxa de Montón

  • La diputada alacantina és portaveu adjunta del grup socialista en Les Corts.
  • Substitueix a Carmen Montón, fitxada per Pedro Sánchez per a la cartera ministerial de Sanitat.
La diputada socialista en Les Corts Ana Barceló.
La diputada socialista en Les Corts Ana Barceló.
EUROPA PRESS
La diputada socialista en Les Corts Ana Barceló.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha nomenat a l'actual portaveu adjunta del grup socialista en Les Corts, Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, en substitució de Carmen Montón, que ha deixat el lloc per a ser la nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social de l'Executiu central de Pedro Sánchez.

L'experimentada parlamentària del PSPV-PSOE té per davant menys d'un any de legislatura per a traure avant diversos fronts que té oberts la Conselleria, entre els quals destaquen la gestió de la reversió del departament de salut de la Ribera i el control de la resta de les concessions, la disminució de les llistes d'espera quirúrgiques o el començament de les obres del Espai de Salut Ernest Lluch de Campanar, en el complex de l'antic Hospital La Fe de València.

El cap del Consell ha signat el seu nomenament aquest dijous a la vesprada, i està previst que es publique en una edició extraordinària del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) a la nit. La presa de possessió se celebrarà aquest divendres a les 8.30 hores en el Palau de la Generalitat, prèviament a la reunió del ple del Consell, segons fonts de l'Executiu autonòmic.

A menys d'un any per a les eleccions autonòmiques, aquesta és la primera remodelació del Govern bipartit conformat pel PSPV-PSOE i Compromís, en el que al primer graó es refereix, des que es va conformar a mitjan 2015. Sí s'havien produït canvis en secretaries autonòmiques i direccions generals en diversos departaments, però fins ara no havien afectat a consellers.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento